Logo BoxtelOntwerpbestemmingsplan Noord-Oost

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 11 april 2014 tot en met donderdag 22 mei 2014 het ontwerpbestemmingsplan Noord-Oost ter inzage ligt.

Het plangebied is een gebied gelegen in de kern Boxtel van de gemeente Boxtel en bestaat uit degebieden Munsel en Selissen.

Aanleiding en inhoud

In het kader van de actualisatie van de bestemmingsplannen in Boxtel is voor het plangebied Munsel-Selissen een nieuw bestemmingsplan Noord-Oost opgesteld. In het nieuwe ontwerpbestemmingsplan voegen we enkele vigerende bestemmingsplannen samen tot één actueel plan. Het recent vastgestelde bestemmingsplan In Goede Aarde, 2e herziening wordt buiten het plan gelaten.

In het nieuwe plan leggen we zoveel mogelijk de bestaande bebouwing en het bestaand gebruik opnieuw vast in moderne regelgeving. Op sommige punten is de bestaande regelgeving zodanig verouderd dat er nieuwe regels zijn toegepast. In het plan worden geen nieuwe zelfstandig ruimtelijke ontwikkelingen in dit in hoofdzaak conserverend bestemmingsplan opgenomen. Om tegemoet te komen aan de veranderde marktomstandigheden zijn uitsluitend (gebruiks)mogelijkheden toegevoegd voor De Kleine Aarde en De Hoeve.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Noord-Oost is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP09noordoost2012-OTW1

Daarnaast ligt het plan in kopie ook ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.

Zienswijze

Tot en met donderdag 22 mei 2014 kan iedereen mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij de raad van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel via telefoonnummer (0411) 65 59 79.

Wet- en regelgeving

Op deze bekendmaking is onderstaande wetgeving van toepassing. Let op! De link naar de wetgeving hebben wij gemaakt op 2 april 2014. Als u op de link klikt, krijgt u dan ook de tekst te zien zoals deze op 2 april 2014 geldend was. Houd er rekening mee dat de wetgeving inmiddels aangepast kan zijn. Via http://wetten.overheid.nl/zoeken kunt u de geldende wettekst vinden.

Van toepassing op deze bekendmaking is:

- Wet ruimtelijke ordening, artikel 3.8.

Boxtel, 9 april 2014

Burgemeester en wethouders van Boxtel.

M.Buijs, burgemeester

Drs. J.K. Fraanje, gemeentesecretaris

Naar boven