Logo Doetinchem
Wet voorkeursrecht gemeenten (artikel 2) (gemeente Doetinchem)

Op 22 en 23 januari 2014 hebben burgemeester en wethouders van Doetinchem op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekendgemaakt dat zij op 14 januari 2014 hebben besloten om op grond van artikel 6 Wvg enkele percelen gelegen in het plangebied nabij de Ettenseweg, omsloten door de Kemnaderallee en de Oudesluisweg te Doetinchem, voorlopig aan te wijzen waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Dit plangebied betreft de beoogde locatie voor hervestiging van het Slingeland Ziekenhuis.

In de raadsvergadering van 25 maart 2014 heeft de gemeenteraad dit besluit bevestigd door het nemen van een besluit op grond van artikel 2 van de Wet voorkeursrecht gemeenten. Deze bekendmaking betreft het raadsbesluit.

De percelen waarop het voorkeursrecht geheel of gedeeltelijk van toepassing is, zijn nader aangegeven op de bij het besluit van de gemeenteraad d.d. 25 maart 2014 behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en eventuele zakelijk gerechtigden en andere relevante stukken.

Ter inzage

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7 Wvg ligt het besluit van de gemeenteraad met bijbehorende stukken, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduidingen van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte en eventueel de grootte van het aangewezen perceelsgedeelte, de namen van de eigenaren en eventuele rechthebbenden van de daarop rustende beperkende rechten, met ingang van 10 april 2014 voor een ieder kosteloos ter inzage in de gemeentewinkel van het stadhuis te Doetinchem, gedurende de openingstijden zoals vermeld op www.doetinchem.nl.

Gevolgen

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant. Als gevolg daarvan moeten de eigenaren van de in de aanwijzing begrepen percelen, wanneer zij deze grond willen verkopen, deze eerst aan de gemeente Doetinchem te koop aanbieden. De eigenaren en de eventuele rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan. Het besluit van de gemeenteraad is drie jaar geldig: het vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening, tenzij voor dat tijdstip een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingsplan is vastgesteld.

Bezwaar en beroep

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen het besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, bij de gemeenteraad van de gemeente Doetinchem, Postbus 9020, 7000 HA te Doetinchem tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Indien belanghebbenden er eerder al voor hebben gekozen om bezwaar te maken tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot voorlopige aanwijzing, dan wordt dat bezwaarschrift- nu het besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing in werking is getreden – op grond van artikel 6, lid 3 Wvg aangemerkt als te zijn gericht tegen het besluit van de raad tot (definitieve) aanwijzing. Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Arnhem, Postbus 9030. 6800 EM Arnhem.

Nadere informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met team grondzaken van de gemeente Doetinchem, tel.: 0314 373801

Doetinchem, 9 april 2014

Burgemeester en wethouders van Doetinchem

Naar boven