Logo Groesbeek
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Wylerbaan 1b, Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat een ieder in de gelegenheid wordt gesteld om bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek, kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan Wylerbaan 1b. Het ontwerpbestemmingsplan omvat alleen de locatie Wylerbaan 1b in Groesbeek.

Het bestemmingsplan voorziet in het benodigde planologisch-juridisch kader voor realisatie van een (bouw)plan ter uitbreiding van de bestaande groepsaccommodatie op de locatie. Dit (bouw)plan omvat een nieuwe vleugel aan het bestaande hoofdgebouw van 1 bouwlaag met kap en het slopen van de bestaande schuur achter het hoofdgebouw voor nieuwbouw van een bedrijfswoning en werkplaats, bovenop een nieuw te bouwen parkeerkelder. Daarnaast bestemt het plan het achterste terreingedeelte van de locatie tot landschapstuin, opdat de groepsaccommodatie de beschikking krijgt over een buitenruimte, waar haar gasten slechts mogen wandelen of verpozen.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding. Ten behoeve van de landschapstuin is een inrichtingsplan opgesteld, dat als bijlage 1 bij de regels deel uitmaakt van het bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan “Wylerbaan 1b” ligt conform het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening vanaf 10 april 2014 gedurende een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek. Het loket is op werkdagen geopend van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u. Daarnaast kunt u het plan digitaal raadplegen op de volgende internetpagina’s:

Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ligt de beeldkwaliteitsparagraaf, als vervat in §2.3 van de toelichting, ter inzage voor inspraak. Hiervan is separaat bekendmaking gedaan in het Groesbeeks Weekblad en op de gemeentelijke internetsite.

Zienswijze

Een ieder kan binnen de genoemde termijn van 6 weken schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is nog niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen. Voor nadere informatie over het bouwplan of bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de cluster Ruimte, telefoonnummer 024 – 39 96 111.

Naar boven