Logo Oostzaan
Bestemmingsplan Wijzigingsplan Kom-Locatie Bibliotheek Oostzaan vastgesteld, Oostzaan

Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het college op 1 april 2014 het bestemmingsplan ‘Wijzigingsplan Kom-Locatie Bibliotheek Oostzaan’ met het IDN NL.IMRO.0431.BW2013002011-0401 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Wijzigingsplan Kom-Locatie Bibliotheek Oostzaan’ wordt globaal begrensd door de hoek van de Lisweg en het Zuideinde ter plaatse van de voormalige bibliotheek. Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van huurappartementen voor jongerenhuisvesting.

De wijzigingen betreffen in hoofdzaak het volgende:

  • Ten aanzien van parkeren is de toelichting aangepast;

  • Op de plankaart zijn de bestemmingen Groen en Verkeer-Verblijf gewijzigd in de bestemming Tuin zodat enerzijds de mogelijkheid ontstaat om erfafscheidingen te bouwen en anderzijds op de plankaart duidelijk is dat het om privé terrein gaat;

  • Op de plankaart is de plangrens aangepast op de nieuwe perceelsgrens tussen Zuideinde nr 101 en 103.

Voor een volledige weergave van de wijzigingen verwijzen wij naar de nota van zienswijzen die deel uit maakt van de toelichting van het bestemmingsplan.

Inzage: Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan met ingang van 9 april 2014 tot 22 mei 2014 gedurende een periode van 6 weken worden ingezien in het gemeentehuis van Oostzaan, aan de Kerkbuurt 4 te Oostzaan en op de website www.oostzaan.nl http://gemeente.oostzaan.nl/stukken_ter_inzage). Ook is het plan direct raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0431.BW2013002011-0401

Beroep: Gedurende een termijn van zes weken, welke aanvangt op de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, kunnen (alleen) belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u tegen het vaststellingsbesluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt.

U kunt bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn van 6 weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven