Logo Groningen
Kennisgeving beoordeling m.e.r.-plicht, Groningen

Gedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat zij op grond van artikel 7.11 van de Wet milieubeheer hebben besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna Wabo) van JPB Logistics B.V. geen milieueffectrapport (MER) behoeft te worden opgesteld. JPB Logistics BV is voornemens de inrichting op het chemiepark te Oosterhorn uit te breiden met een aantal opslagtanks voor de opslag van (gevaarlijke) vloeistoffen. Hiervoor is een vergunning vereist op grond van de Wabo. Voor de oprichting van de installatie geldt op grond van categorie D 25.1 van het Besluit m.e.r. de m.e.r.-beoordelingsplicht.

Terinzagelegging

Het besluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 15 april tot 27 mei 2013, op werkdagen tijdens kantooruren:

  • in het gemeentehuis van de gemeente Delfzijl A – J. van den Kornputplein 10 te Delfzijl;

  • in de mediatheek van het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 te Groningen.

Buiten kantooruren alleen volgens afspraak via de onderstaande telefoonnummers.

Bezwaar en beroep

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Indien u rechtstreeks in uw belang wordt getroffen kunt u uw bezwaarschrift tot 27 mei 2013 indienen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, Postbus 610, 9700 AP te Groningen.

Voor zover belanghebbenden geen bezwaar op beroep tegen het voorbereidingsbesluit in kunnen stellen, wijzen wij erop dat zij hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar kunnen maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die openstaan in het kader van nog uit te voeren vergunningprocedure op grond van de Wabo, ten behoeve waarvan dit m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

  • de heer H. Hoekman, tel: 050-316 4397;

  • mevrouw W.H. Degenhart Drenth (mer-coördinator), tel: 050-3164712.

Naar boven