Logo Baarn
Ontwerpbestemmingsplan Drakenburgergracht, Baarn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 12 april 2013 tot en met donderdag 23 mei 2013 het ontwerpbestemmingsplan “Drakenburgergracht” voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplangebied ligt in het noordwesten van de gemeente Baarn. De begrenzing van het plangebied wordt gevormd door de Oud Eemnesserweg (gedeelte gelegen bij de Zandheuvelweg en nabij de aansluiting op de A1) aan de oostzijde, de gemeentegrens aan de noordzijde, een gedeelte van de Oud Eemnesserweg en Albert Schweitzerweg aan de westzijde en het bosgebied bij kasteel Groeneveld aan de zuidzijde. De gronden van en bij het Conferentiecentrum Drakenburg, Albert Schweitzerweg 1, aan de zuidzijde begrensd door de spoorlijn, zijn onderdeel van het plangebied. De terreinen van de zorginstellingen aan de Zandheuvelweg zijn geen onderdeel van het plangebied. Dit is een verkleining ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan waar deze terreinen wel in het plangebied waren opgenomen.

Vigerende bestemmingsplannen

In het plangebied gelden de bestemmingsplannen “Landelijk Gebied 1992”, Herziening “Landelijk Gebied 1992” en “Katoenbaal”.

Het bestemmingsplan “Drakenburgergracht” zal deze bestemmingsplannen, voor zover gelegen binnen het plangebied, vervangen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Drakenburgergracht” met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is het inzien van het ontwerpbestemmingsplan op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611.

Het ontwerpbestemmingsplan “Drakenburgergracht” is digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link hiervoor is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0308.000019-ON01.

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 12 april tot en met donderdag 23 mei 2013, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan.

Een zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan indienen kan:

  • schriftelijk bij de gemeenteraad van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn;

  • mondeling door contact op te nemen met de heer J.H. Timmerman tel. 035- 5481 729 of mevrouw E. Nelissen 035-5481 782.

De verdere procedure

Nadat de termijn voor het indienen van zienswijzen is verstreken wordt bekeken of naar aanleiding van ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. De gemeenteraad neemt een besluit over de beantwoording van de zienswijzen en over het vaststellen van het bestemmingsplan. Nadat het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen voor beroep treedt het plan in werking. Indien geen beroep wordt ingesteld is daarmee de procedure afgerond.

Naar boven