Logo Vlissingen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Boulevard’, Vlissingen

Burgemeester en wethouders van Vlissingen maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8,

lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 7 maart 2013 het bestemmingsplan “Boulevard” heeft vastgesteld. Gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan heeft zij besloten hiervoor geen exploitatieplan vast te stellen. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ter visie gelegen ontwerp. De volgende wijzigingen zijn aangebracht:

  • 1. Aanpassing van de Toelichting: paragraaf 5.3.3 ‘Bestemmingsregels’. Benoemd is dat de bestemming Wonen-2 tevens van toepassing is op het appartementencomplex Bestevaer en de tekst aangaande de regeling omtrent de mogelijke functies beneden 13.40 meter +NAP is nader aangevuld.

  • 2. Bijlage 1 van de Toelichting is aangaande de hoogte van Boulevard Evertsen 44-110 aangepast. Er zijn nu 2 goot- en bouwhoogten aangegeven conform de hoogte van appartementengebouwen Bestevaer 1 en 2. Tevens is de correcte goothoogte van het appartementengebouw Bestevaer 2 op de verbeelding opgenomen (22 meter i.p.v. 24 meter).

  • 3. Het perceel van de voormalige midgetgolfbaan aan de Burgemeester van Woelderenlaan is rechtstreeks bestemd, conform de bestemming in het voormalige bestemmingsplan Boulevard, zijnde Recreatie-Dagrecreatie.

  • 4. De bouwhoogten van de diverse panden op de boulevards waren op basis van de verleende bouwvergunningen geïnventariseerd en in het ontwerp ter visie gelegde bestemmingsplan geactualiseerd opgenomen. Hierbij was echter voorbij gegaan aan de bestaande rechten, zoals die zijn opgenomen in het voormalige bestemmingsplan Boulevard en dan met name in die gevallen waarbij de nieuw opgenomen bouwhoogten afweken ten opzichte van de geldende planologische bouwhoogten. Het voormalige bestemmingsplan bood in het algemeen ruimere hoogtebepalingen. Er zijn echter geen planologische danwel stedenbouwkundige redenen aanwezig om inbreuk te maken op deze bestaande rechten. De bestaande rechten zijn derhalve gerespecteerd.

  • 5. Voor het perceel Boulevard Evertsen 8-10/Kenau Hasselaarstraat 409-411-411a, geldt dat alsnog de vigerende bestemming is overgenomen waarmee bestaande rechten worden gerespecteerd.

  • 6. Foutieve verwijzingen in de regels van het in ontwerp ter visie gelegde bestemmingsplan zijn aangepast.

  • 7. Abusievelijk was in het ontwerp ter visie gelegde bestemmingsplan in de algemene gebruiksregels (artikel 20.1a) opgenomen dat internetverkoop bij aan huis verbonden beroeps- en bedrijfsactiviteiten in zijn geheel verboden is. Internetverkoop, categorie 1 is echter wel toegestaan. Deze wijziging is aangebracht.

  • 8. De spellingsfout in artikel 22.1.5 is uit het bestemmingsplan gehaald.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijlagen liggen met ingang van 18 april 2013 t/m de datum van afloop van de beroepstermijn (deze termijn loopt van 19 april 2013 t/m 30 mei 2013) ter inzage in het stadhuis, Paul Krugerstraat 1, Vlissingen.

Deze publicatie en het raadsbesluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en tot het niet vaststellen van een exploitatieplan zijn digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente: www.vlissingen.nl/bestemmingsplannen (rubriek ‘plannen in procedure’). De digitale versie van het bestemmingsplan en de bijlagen zijn raadpleegbaar via de wettelijk verplicht gestelde website www.ruimtelijkeplannen.nl. Door het tabblad bestemmingsplannen en vervolgens het tabblad ID te selecteren en daar in te vullen: NL.IMRO.0718.BPBO01-VG01, kunt u het bestemmingsplan raadplegen.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan staat, op grond van artikel 8.2., lid 1, sub a, van de Wet ruimtelijke ordening, jo. artikel 6.8, lid 4, van de Algemene wet bestuursrecht voor een belanghebbende gedurende een periode van zes weken (19 april 2013 t/m 30 mei 2013) beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE DEN HAAG. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten, dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 31 mei 2013. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Vlissingen, 17 april 2013

Burgemeester en wethouders van Vlissingen R.H. Roep, burgemeester

J.J. van Houdt, secretaris

Naar boven