Logo Barendrecht
Ontwerpbestemmingsplan ‘Lokaal Opleidingen Centrum en Schietsportvereniging De Vrijheid’, Barendrecht

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat op 19 maart 2013 de commissie ruimte heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan LOC en Schietsportvereniging De Vrijheid. Het bestemmingsplan voorziet in een nieuw schoolgebouw van het LOC ten behoeve van beroepsgericht onderwijs inclusief een sportvoorziening. Tevens voorziet het bestemmingsplan in een clubgebouw met oefenruimte voor Schietsportvereniging De Vrijheid.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat ter plaatse van het LOC de voorkeurswaarde wordt overschreden door het wegverkeer op de Rijksweg A15 en de Dierensteinweg en het railverkeer op de Betuweroute en de spoorlijn Rotterdam – Dordrecht. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere waarden voor wegverkeerslawaai Rijksweg A15 (53 dB) en de Dierensteinweg (63dB) en railverkeerslawaai (56 dB) opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u inzien in de periode 12 april 2013 t/m 23 mei 2013 bij het gemeentelijke Servicecentrum. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur – 15.00 uur, maandag- en woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur. Ook is het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl > Actueel > Ter inzage > Ruimtelijke ordening.

Indienen zienswijzen

Gedurende hierboven genoemde periode kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen. Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen alleen door belanghebbende worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Barendrecht, Postbus 501, 2990 EA Barendrecht. Voor een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de heer M. Vorstelman via telefoonnummer 14 0180.

Barendrecht, 11 april 2013.

Burgemeester en wethouders voornoemd, De secretaris, A.G. Knol

De burgemeester, J. van Belzen

Naar boven