Logo Den Helder
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Stadshart Zuid 2012’ en ‘Nieuw Den Helder Zuid 2012’, Den Helder

De raad van de gemeente Den Helder heeft op 4 maart 2013 de bestemmingsplannen Stadshart Zuid 2012 en Nieuw Den Helder Zuid 2012 gewijzigd vastgesteld.

Stadshart-Zuid 2012

Het plan omvat de Sluisdijkbuurt, de Visbuurt, het Vinkenterrein, een gedeelte van de Grachtengordel, de buurt Onrust en een terrein van Defensie waarop onder andere het marinesportpark is gelegen. Het bestemmingsplan heeft in hoofdzaak een conserverend karakter. Dit betekent dat de huidige situatie is vastgelegd en nagenoeg geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn gemaakt.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn twee wijzigingen doorgevoerd. De eerste wijziging betreft het opnemen van het gewijzigde versoepelde gemeentelijk beleid ten aanzien van het realiseren van aan- en uitbouwen en bijgebouwen bij woningen. De tweede wijziging betreft het opnemen van de lpg zone en de industrie geluidzone in de regels. Deze zones waren al wel in de toelichting en op de verbeelding opgenomen.

Nieuw Den Helder Zuid 2012

De woonwijk Nieuw Den Helder Zuid wordt begrensd door het Korvetpad in het noorden, de Doggersvaart in het zuiden, Mariëndal in het oosten en bedrijventerrein De Dogger in het westen.

Het bestemmingsplan heeft grotendeels een conserverend karakter waarbij, uitgaande van de bestaande situatie (bebouwing en gebruik), een actualisatie van het beleid heeft plaatsgevonden. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn twee wijzigingen doorgevoerd. De eerste wijziging betreft het opnemen van het gewijzigde gemeentelijke beleid ten aanzien van het realiseren van aan- en uitbouwen en bijgebouwen bij woningen. De tweede wijziging betreft een aanpassing van de bouwhoogte voor de woningen aan de Tjalkstraat 11 t/m 14 van 6 naar 9 meter.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt samen met het plan en bijbehorende stukken vanaf 16 april 2013 gedurende een periode van zes weken ter inzage (t/m 27 mei 2013). De bovengenoemde stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.denhelder.nl en zijn verbeeld op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan worden ingezien (digitaal en op papier) tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuurs-rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij hun zienswijze bij de gemeenteraad niet naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht.

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven