Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Aarlanderveen’, Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt bekend dat op grond van artikel 3.8, eerste lid, Wet ruimtelijke ordening, gedurende een termijn van 6 weken, met ingang van donderdag 11 april 2013, het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Aarlanderveen’ (NL.IMRO.0484.B085buitengeboost-002a) opnieuw ter inzage wordt gelegd.

Reden hernieuwde terinzagelegging

Gebleken is dat tijdens de zienswijzentermijn (14 februari-27 maart 2013) het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Aarlanderveen niet volledig is weergegeven op de website van ruimtelijkeplannen.nl. Er ontbraken twee bijlagen bij de regels. Om een zorgvuldige zienswijzenprocedure te garanderen is besloten het ontwerpbestemmingsplan opnieuw ter inzage te leggen. Inhoudelijk is het ontwerpbestemmingsplan niet gewijzigd.

Het ontwerpbestemmingsplan lag van 14 februari tot en met 27 maart 2013 ter inzage. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend, deze zienswijzen zullen worden meegenomen in de nieuwe procedure en hoeven niet opnieuw ingediend te worden.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied beslaat de Drooggemaakte polder ten westen van Aarlanderveen, de Zuid- en Noordeinderpolder en de polder Nieuwkoop. Het gebied wordt aan de westzijde begrensd door het Aarkanaal, aan de noordzijde door de gemeentegrens met de gemeente Nieuwkoop, aan de oostzijde door de gemeentegrens met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en aan de zuidzijde door de Oude Rijn. Het dorp Aarlanderveen valt er buiten, hier geldt een apart bestemmingsplan Aarlanderveen voor.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan Buitengebied Aarlanderveen is een bestemmingsplan waarin de ontwikkeling en het beheer van het gebied helder geregeld zijn. Er is ruimte gelaten voor ontwikkelingen, waarbij de Structuurvisie Buitengebied als basis heeft gediend. Er is gekozen voor een systematiek van drie verzamelbestemmingen, waarbij de verschillende polders met hun waarden en karakteristieken leidend zijn. Vanuit de Structuurvisie Buitengebied heeft elk van de polders eigen ontwikkelingsmogelijkheden, die tot uitdrukking zijn gebracht in de verzamelbestemmingen.

Ter inzage

Iedereen kan het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Aarlanderveen vanaf 11 april 2013 gedurende zes weken inzien bij:

  • de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1

  • het Oude Rechthuis, Dorpsstraat 40, Aarlanderveen (op woensdag overdag gesloten);

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke internetsite www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Wonen en leven/ruimtelijke plannen en hun status of op www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe kunt u reageren?

Gedurende voornoemde termijn kan iedereen schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een zienswijze indienen. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerp bestemmingsplan het gaat. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0172 – 465 641. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

De reeds ingediende zienswijzen zullen worden meegenomen in de nieuwe procedure en hoeven niet opnieuw ingediend te worden.

10 april 2013

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Naar boven