Logo Flevoland
Ontwerp ‘Partiële herziening Omgevingsplan Flevoland inzake vrijwaring grondgebied Noordoostpolder en Urk en het Markermeer en IJmeer voor het plaatsen van windmolens’, Flevoland

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken bekend dat:

het ontwerp “Partiële herziening Omgevingsplan Flevoland inzake vrijwaring grondgebied Noordoostpolder en Urk en het Markermeer en IJmeer voor het plaatsen van windmolens” vanaf 11 april 2013 tot en met 22 mei 2013 ter inzage ligt. Gedurende deze periode kan een belanghebbende schriftelijk of langs elektronische weg zienswijzen over het ontwerp kenbaar maken aan Provinciale Staten.

Toelichting:

Provinciale Staten hebben op 20 maart 2013 ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerp “Partiële herziening Omgevingsplan Flevoland inzake vrijwaring grondgebied Noordoostpolder en Urk en De Grote Wateren voor het plaatsen van windmolens”. De partiële herziening heeft betrekking op de gronden gelegen in de gemeenten Noordoostpolder, Urk, Lelystad, Dronten en Almere. De partiële herziening heeft specifiek betrekking op de grote wateren van Flevoland, namelijk Markermeer, IJmeer, Ketelmeer, Zwarte Meer en IJsselmeer en het resterende grondgebied van de gemeenten Noordoostpolder en Urk. Voor een exacte aanduiding van het gebied wordt verwezen naar de kaart die onderdeel uitmaken van het ontwerp van de partiële herziening.

Provinciale Staten beoogt met deze partiële herziening om het onderdeel windenergie van het Provinciale Omgevingsplan aan te passen. Deze partiële herziening is de formalisering van het op 20 juni 2012 door Provinciale Staten (PS) vastgestelde kaartbeeld 'Zoekruimte voor windenergie in Flevoland' aangevuld met het provinciale standpunt betreffende De Grote Wateren.

De partiële herziening legt de provinciale visie vast dat er geen ruimte is voor nieuwe windmolens in het Markermeer-IJmeer en de gemeenten Noordoostpolder en Urk. Uitgezonderd zijn de reeds nu voorziene grootschalige windmolenopstellingen en de indicatieve zoekruimte in het kader van het Regioplan Wind, zoals aangegeven op het kaartbeeld.

Ter inzage

Het ontwerp ligt ter inzage vanaf 11 april 2013 tot en met 22 mei 2013 ter inzage op de volgende locaties:

  • In het provinciehuis, Visarenddreef 1 te Lelystad.

  • In het gemeentehuis van de gemeente Almere, Stadhuisplein 1 te Almere.

  • In het gemeentehuis van de gemeente Dronten, De Rede 1 te Dronten.

  • In het gemeentehuis van de gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2 te Lelystad.

  • In het gemeentehuis van de gemeente Noordoostpolder, Harmen Visserplein 1 te Emmeloord.

  • In het gemeentehuis van de gemeente Urk, Singel 9 te Urk.

  • In het gemeentehuis van de gemeente Zeewolde, Raadhuisplein 1 te Zeewolde.

Op het provinciehuis en de gemeentehuizen kunnen de stukken tijdens kantooruren worden ingezien.

Daarnaast liggen de stukken ook ter inzage in de openbare bibliotheken in de gemeenten van Flevoland. De stukken kunnen in de bibliotheken tijdens de openingstijden van de bibliotheken worden ingezien.

De stukken kunnen desgevraagd ook buiten de kantooruren en openingstijden worden ingezien in het provinciehuis te Lelystad. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, meldt u dit dan tijdig telefonisch bij het secretariaat van de afdeling RM tel. 0320-265510, zodat wij een afspraak met u kunnen maken.

Zienswijzen

Gedurende de hiervoor genoemde termijn van 11 april 2013 tot en met 22 mei 2013 kunnen belanghebbenden zienswijzen ter kennis van Provinciale Staten brengen. U kunt deze schriftelijk zenden aan: Provinciale Staten van Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad, onder vermelding van “Partiële herziening Omgevingsplan Flevoland inzake vrijwaring grondgebied Noordoostpolder en Urk en het Markermeer en IJmeer voor het plaatsen van windmolens”. U kunt deze ook per e-mail zenden aan provincie@flevoland.nl onder vermelding van “Partiële herziening Omgevingsplan Flevoland inzake vrijwaring grondgebied Noordoostpolder en Urk en het Markermeer en IJmeer voor het plaatsen van windmolens” en voorzien van datum, naam, postadres en woonplaats.

Het is ook mogelijk zienswijzen mondeling in te dienen. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, verzoeken wij u dit uiterlijk op 22 mei 2013 schriftelijk, telefonisch of per e-mail te melden bij het secretariaat van de afdeling RM van de provincie Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad, tel. 0320-265510.

Als u nadere informatie over de stukken wenst, kunt u contact opnemen met de provincie Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad, tel. 0320-265 510/512.

Naar boven