Logo Renkum
Vaststelling bestemmingsplan ‘Munninghofflaan e.o., 2012’, Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 27 maart 2013 het bestemmingsplan ‘Munninghofflaan e.o., 2012’ gewijzigd vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het nu braakliggende perceel aan de Münninghofflaan 1 te Oosterbeek, te weten de locatie van de voormalige dependance van de Bernulphusschool. Hier worden 14 appartementen gerealiseerd in twee aan elkaar gekoppelde, noord-zuid gelegen, gebouwen van respectievelijk 2 bouwlagen (maximaal 6,5 meter hoog) aan de westzijde van het terrein en drie bouwlagen (maximaal 9,5 meter hoog) aan de oostzijde van het terrein. Deze gebouwen krijgen de bestemming ‘Wonen’. Verder worden in het bestemmingsplan delen van de wegen Münninghofflaan, Oude Kloostertuin, Pastoor Bruggemanlaan en Utrechtseweg (parallel aan en ten zuiden van de Albert Heijn) opgenomen. Deze wegen krijgen de bestemming ‘Verkeer’ zoals zij dit ook in de huidige bestemmingsplannen hebben. Met het opnemen van delen van deze wegen in het nieuwe bestemmingsplan worden enkele restdelen van drie oude bestemmingsplannen vervangen.

De wijzigingen die zijn doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende: Het bouwvlak ‘wonen’ op de verbeelding in het bestemmingsplan bestaat uit twee delen met verschillende bouwhoogtes. Het westelijk deel van het bouwvlak is op de verbeelding als volgt aangepast:

  • de bouwhoogte van het westelijke bouwdeel, van twee bouwlagen, is verlaagd van 7 meter naar 6,5 meter;

  • de bouwhoogte van het oostelijke bouwdeel, van drie bouwlagen, is verlaagd van 10 meter naar 9,5 meter;

  • het bouwvlak van het westelijk bouwdeel, van twee bouwlagen, is, gezien vanaf het perceel van Wouter Klaassenlaan 18, circa 0,5 meter naar het zuiden verschoven. De afstand tot die perceelsgrens bedraagt nu 2 meter in het noordoostelijk deel van dat bouwvlak en 2,8 meter in het noordwestelijk deel van dat bouwvlak.

  • het bouwvlak van het westelijk bouwdeel, van twee bouwlagen, is, gezien vanaf de Wouter Klaassenlaan (straatzijde), circa 0,5 meter naar het oosten verschoven. De afstand tot de perceelsgrens met de stoep langs de Wouter Klaassenlaan bedraagt nu 3 meter in het zuidwestelijk deel van dat bouwvlak en 3,3 meter in het noordwestelijk deel van dat bouwvlak.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van woensdag 10 april 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Oosterbeek.

Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0130ob-va02 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0130ob-/NL.IMRO.0274.bp0130ob-va02.

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen. Voor wat betreft de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan kunnen belanghebbenden, ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, gedurende termijn van ter inzage legging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Hierbij moet worden opgemerkt dat de Crisis- en herstelwet (Chw) op dit bestemmingsplan van toepassing is. Hierdoor geldt het relativiteitsvereiste op grond van artikel 1.9 Chw voor de gronden (argumenten) van het in te stellen beroep. Dit houdt in dat een belanghebbende in beginsel alleen beroep kan instellen tegen het bestemmingsplan en de daarbij behorende onderzoeken als de belanghebbende daar een persoonlijk en direct belang bij heeft. Verder geldt dat in de beroepstermijn van zes weken alle gronden van beroep moeten zijn ingediend, deze kunnen na afloop van de beroepstermijn niet worden aangevuld.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven