Logo Lelystad
Vaststelling bestemmingsplan ‘Lelystad – Zandlichaam Flevokust’, Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de Gemeenteraad van Lelystad op 19 maart 2013 het bestemmingsplan Lelystad – Zandlichaam Flevokust (NL.IMRO.0995.BP00045-VG01) gewijzigd analoog en digitaal hebben vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op het opnemen van een archeologische (mede)bestemming voor de bestemming ‘zandlichaam’.

In het gemeentelijke Structuurplan is de ontwikkeling van het bedrijventerrein Flevokust vastgelegd. Bij het bedrijventerrein wordt ook een nieuwe binnenhaven aangelegd. Om deze binnenhaven te kunnen realiseren is de aanleg van een dijklichaam noodzakelijk. Voor het zetten van het zand van dit dijklichaam is veel tijd nodig. De aanleg er van dient dan ook ruimschoots vóór de aanleg van de binnenhaven plaats te vinden. Om dijklichaam op korte termijn aan te kunnen leggen is hiervoor een afzonderlijk bestemmingsplan opgesteld.

Het bestemmingsplan Lelystad- Zandlichaam Flevokust is een bestemmingsplan waarmee de voorheen geldende bestemming uit het bestemmingsplan Landelijk gebied Oostelijk Flevoland 1979 (bestemming “viskwekerij”) is omgezet in de bestemming “Zandlichaam”.

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 11 april 2013 gedurende zes weken ter inzage op het Stadhuis van de gemeente Lelystad. Het Stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00, op donderdag avond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld, kan tijdens deze termijn bij de voorzitter van de Afdeling tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan bij het college naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de raad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het gepubliceerde ontwerp-bestemmingsplan.

Opgemerkt wordt dat het project Flevokust is opgenomen op Bijlage IIa van de vijfde tranche Crisis- en Herstelwet.

Het ondertekende beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening dienen ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep en een eventueel verzoek.

Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Lelystad, 2 april 2013

Naar boven