Logo Lelystad
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Lelystad Midden-West (gedeeltelijk), Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 29 januari 2013 het bestemmingsplan Lelystad Midden-West (gedeeltelijk) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied beslaat een groot deel van Lelystad en is zeer divers. Het plangebied bestaat uit meerdere woonwijken en/of buurten. Met dit nieuwe bestemmingsplan worden (delen van) meerdere geldende bestemmingsplannen in een keer herzien en voorzien van een nieuwe juridisch-planologische regeling. Hiermee zal worden voldaan aan verschillende landelijke doelstellingen op het gebied van actualisering, standaardisering en digitalisering van bestemmingsplannen. Het plan is opgezet volgens de in Lelystad gehanteerde systematiek van globaal en flexibel bestemmen.

Het gaat om (delen van) de geldende bestemmingsplannen:

Noordzoom I

Karveel

Gordiaan

Havendiep Noord

Bedrijventerrein Tjalk

Kop Havendiep

Bedrijventerrein Middendreef-Zuid

Havendiep Zuid, deelplan 1

Woongebied 2.3

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de raad bij de vaststelling wijzigingen aangebracht op de plankaart en de regels van het bestemmingsplan. De wijzigingen zijn doorgevoerd als gevolg van ambtshalve aanpassingen. De wijzigingen betreffen (zakelijk weergegeven):

  • Wijziging van de regels (artikel 4.1 a) voor de bestemming ‘ Bedrijventerrein’ in die zin dat aan de opsomming van niet toegestane bedrijfsgebouwen “benzineservicestations zonder LPG” wordt toegevoegd;

  • Wijziging van de regels (artikel 4.4) voor de bestemming ‘ Bedrijventerrein’ in die zin dat een afwijkingsmogelijkheid wordt opgenomen om een “benzineservicestations zonder LPG” mogelijk te maken;

  • Wijziging van de verbeelding door geluidscontouren op te nemen

  • Wijziging van de bestemming van het gebouw Vitens (bestemming “Kantoor”), dit bestemmingsvlak krijgt een specifieke gebruiksaanduiding (nutsbedrijf) waarmee de bestemming in overeenstemming wordt gebracht met het huidige gebruik van het terrein.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 11 april 2013 gedurende zes weken in de Stadswinkel aan het Stadhuisplein 2 ter inzage. De Stadswinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.lelystad.nl.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het raadsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld, kan gedurende genoemde termijn bij de voorzitter van de Afdeling tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het ondertekende beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening dienen ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep en een eventueel verzoek.

Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven