Logo Brummen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Eerbeek Centrum, deelgebied Bedrijvenzone Burgerslocatie en Stationsstraat e.o’ inclusief deelplan en ontwerp beeldkwaliteitplan Retailzone, Brummen

Burgemeester en wethouders hebben, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), op 9 april 2013 besloten om het ontwerpbestemmingsplan ‘Eerbeek Centrum, deelgebied Bedrijvenzone Burgerslocatie en Stationsstraat e.o’ voor zienswijzen ter inzage te leggen.

Het bestemmingsplan ‘Eerbeek Centrum, deelgebied Bedrijvenzone Burgerslocatie en Stationsstraat e.o’ voorziet in de herontwikkeling van een beperkt deel van de Burgerslocatie, waarbij lichte vormen van bedrijvigheid worden gerealiseerd als overgang tussen het bedrijventerrein Eerbeek Zuid en de toekomstige woningbouw op de Burgerslocatie. Tevens voorziet het ontwerpbestemmingsplan in de planologische kaders voor de realisatie van de nieuwe Stationsstraat.

Het plangebied betreft een deel van de voormalige locatie van het transportbedrijf Burgers Logistics de huidige Stationsstraat en de direct daaraan grenzende gronden, de woningen aan het Beekpad 5 en 7 en een klein deel van de voormalige Kerstenlocatie.

Het bestemmingsplan ‘Eerbeek Centrum, deelgebied Bedrijvenzone Burgerslocatie en Stationsstraat e.o.’ maakte grotendeels onderdeel uit van de voorontwerpbestemmingsplannen ‘Eerbeek Centrum, deelgebieden Burgerslocatie (bedrijvenzone en Stationsstraat) en Kerstenlocatie (Stationsstraat)’, die van 19 juni tot en met 30 juli 2012 ter inzage hebben gelegen.

Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouder voor een deel van het terrein van het voormalige transportbedrijf Burgers Logistics een beeldkwaliteitplan voorbereid. Dit plan vormt de basis voor de ruimtelijke ontwikkelingen in het plangebied en zal door middel van vooropgestelde criteria, specifieke eisen stellen aan stedenbouw, architectuur en inrichting van de retailzone.

Inzagetermijn

Analoog

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitplan liggen vanaf dinsdag 16 april tot en met maandag 27 mei 2013, gedurende een termijn van zes weken, tijdens openingstijden, ter inzage bij de balie ‘Vergunningen’.

Digitaal

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitplan zijn tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder ‘plannen en projecten’).

Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn ook via www.ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar en beschikbaar. Voor een link naar deze bestanden kunt u terecht op de gemeentelijke website.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder zowel een mondelinge als bij voorkeur schriftelijke zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Brummen, Postbus 5, 6970 AA te Brummen. Voor

het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met mevrouw G. Pothof-Boers, beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening van de afdeling Ruimte, tel. (0575) 56 8542 of per mail op: g.boers@brummen.nl.

Naar boven