Logo Meppel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Binnenstad’, Meppel

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat met ingang van 11 april 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel – Binnenstad’.

Het ontwerpbestemmingsplan met plannaam ‘Meppel – Binnenstad’ en planidentificatie ‘NL.IMRO.0119.Binnenstad-BPB1’ heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de Nooteboomstraat en de Vledderstraat aan de noordzijde van het plan, de Marktstraat en Prinsengracht aan de oostzijde van het plan, het water van de Heerengracht aan de zuidzijde en de Grote en Kleine Oever en Bleekerseiland aan de westzijde van het plangebied. Het plangebied voor de ontwikkeling van het project Kromme Elleboog is niet opgenomen in dit bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan is op een aantal onderdelen gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste wijzigingen worden hier kort toegelicht. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de ‘Staat van Wijzigingen’ welke onderdeel uitmaakt van het ontwerp van het bestemmingsplan.

De uitgevoerde cultuurhistorische verkenning en waardering is vertaald in het ontwerpbestemming, door middel van het opnemen van een gebiedsaanduiding voor gebieden van topkwaliteit of hoge kwaliteit. Voor deze gebieden is een extra bescherming voor de cultuurhistorische waarden van toepassing.

Voor het pand aan de Stoombootkade 10a is de bestemming ‘Horeca’ opgenomen. De indiener van het verzoek heeft hierbij een akoestisch onderzoek aangeleverd. Enkele uitgangspunten van het onderzoek zijn vertaald in het bestemmingsplan. Zo is onder andere de locatie van het terras binnen de bestemming aangeduid en dient het pand aan de Stoombootkade 10a alleen gebruikt te worden als keuken.

Voor het perceel aan de Prinsenplein 3 is het bestemmingsvlak iets verruimd. Hierdoor is een bestaand bijgebouw binnen de bestemming gekomen, waardoor het realiseren van een theeschenkerij mogelijk is gemaakt.

Waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt ter inzage van 11 april 2013 tot en met 22 mei 2013 in het stadhuis van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Het plan (verbeelding, regels, toelichting en eventuele bijlagen) kan via www.ruimtelijkeplannen.nl of op de website van de gemeente Meppel worden ingezien.

Ga naar www.meppel.nl. In de linker kolom klikt u op ‘Actueel’. Hieronder treft u een link aan naar de pagina met gemeentelijke bestemmingsplannen. Als u hierop klikt, kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel – Binnenstad’ raadplegen.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maken.

Zienswijzen met betrekking tot het ontwerp van het bestemmingsplan kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Meppel, Postbus 501, 7940 AM Meppel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Meppel, 10 april 2013

Naar boven