Logo Eindhoven
Voorbereidingsbesluit Binnenstad Eindhoven, Eindhoven

In de vergadering van 9 april 2013 heeft de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen voor het gebied Binnenstad (globaal begrensd door het spoor, Stationsplein, Stationsweg, De Dommel, Nachtegaallaan, Bleekstraat, Vestdijk, Bilderdijklaan, Wal, Keizersgracht, Emmasingel en Boschdijktunnel). Het gebied is aangegeven op tekening nr. VBB80209-0301, d.d. 27 maart 2013. Het voorbereidingsbesluit houdt in dat de gemeenteraad verklaart dat voor dit gebied een bestemmingsplan wordt voorbereid en is genomen met het oog op het voorkomen van mogelijke ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen.

Inzage

Het voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 10 april 2013 ter inzage. U kunt het inzien bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

Zonder afspraak:

maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur

Met afspraak:

maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Daarnaast kunt u het voorbereidingsbesluit bekijken via:

De bronbestanden kunt u vinden via:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.VBB80209-/NL.IMRO.0772.VBB80209-0301/

Inwerkingtreding

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van 10 april 2013. Dit besluit vervalt als niet binnen één jaar na die datum het thans ter visie liggende ontwerpbestemmingsplan ‘Binnenstad’ is vastgesteld en ter inzage is gelegd. Een voorbereidingsbesluit heeft gevolgen voor in te dienen aanvragen om een omgevingsvergunning in dit gebied. De beslissing op zo’n aanvraag moet dan worden aangehouden. In bepaalde situaties is het toch mogelijk om een beslissing te nemen.

Verbod tot het slopen van objecten en tot het wijzigen van het gebruik van gronden voor parkeren

Tijdens de geldingsduur van het voorbereidingsbesluit is het verboden binnen het gebied van het voorbereidingsbesluit het bestaande gebruik van gronden te wijzigen voor zover dat gebruik is gericht op parkeren. Burgemeester en wethouders van Eindhoven kunnen onder voorwaarden van dit verbod afwijken en daarvoor toch een omgevingsvergunning verlenen.

Ook is het verboden zonder omgevingsvergunning daartoe aangewezen cultuurhistorische en/of beeldbepalende objecten te slopen.

Naar boven