Logo Houten
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Oude Dorp’, Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Houten in de vergadering van 26 maart 2013 het ontwerpbestemmingsplan Oude Dorp gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een planologisch kader voor het Oude Dorp van Houten. Het bestemmingsplan is een uitwerking van het project Oude Dorp en voorziet onder meer in een planologisch kader voor de uitbreiding van de supermarkt, uitbreiding met maximaal 4 horecavoorzieningen ten opzichte van de Visie Oude Dorp (2009) en de realisatie van 150 extra parkeerplaatsen.

Inhoud wijziging bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht in de toelichting, regels en in de verbeelding (kaart). Zo is het bestemmingsvlak van het terrein ten behoeve van de uitbreiding van de supermarkt aangepast. Tevens zijn er in de toelichting, regels en verbeelding meerdere wijzigingen aangebracht, waarbij de beoogde regeling nauwer is afgestemd op het actuele beleid en de feitelijke situatie. Deze wijzigingen worden toegelicht in het raadsbesluit met de daarbij behorende Nota zienswijzen. Kortheidshalve wordt daar naar verwezen.

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 11 april tot en met donderdag 23 mei 2013 ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. De Gemeente Ingang is uitsluitend geopend op afspraak. Voor het inzien van het bestemmingsplan kunt u een afspraak maken via www.houten.nl/afspraak. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur op 030 – 63 92 611.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0080BPOUDEDORP-VAST. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0080BPOUDEDORP-VAST.

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Het plan is eveneens te raadplegen via de gemeentelijke webviewer: http://0321.roview.net/.

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van vrijdag 12 april 2013 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan. Tevens belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een belanghebbende tijdens deze termijn beroep instellen.

Een beroepsschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan Oude Dorp’ aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding besluit

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking op vrijdag 24 mei 2013 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. J. Wijnekus of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijk Beleid.

Naar boven