Logo Aalsmeer
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Gezondheidscentrum Drie Kolommenplein’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 4 april 2013 het bestemmingsplan ‘Gezondheidscentrum Drie Kolommenplein’ hebben vastgesteld. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft van vrijdag 11 januari 2013 gedurende zes weken tot en met donderdag 21 februari 2013 voor een ieder ter inzage gelegen met de mogelijkheid een zienswijze in te dienen.

Doelstelling

Het plangebied van voornoemd bestemmingsplan heeft een beperkte omvang en omvat uitsluitend de gronden waarop in de bestaande situatie de nieuwbouwvleugel zich bevindt van het huidige gemeentehuis aan het Drie Kolommenplein. Als gevolg van de ambtelijke fusie met de uitvoeringsorganisatie van Amstelveen per 1 januari 2013, is de nieuwbouwvleugel van het gemeentehuis leeg komen te staan. Het bestemmingsplan beoogt de transformatie van dit deel van het gebouw tot een gezondheidscentrum voor geïntegreerde eerste- en tweedelijnszorg inclusief apotheek planologisch-juridisch mogelijk te maken. Met de transformatie tot gezondheidscentrum zal het gebouw een nieuwe maatschappelijke functie krijgen.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage van vrijdag 12 april 2013 tot en met donderdag 23 mei 2013. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 24 mei 2013. Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend, en de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend tot en met 23 mei 2013 op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Gezondheidscentrum Drie Kolommenplein’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vastgestelde bestemmingsplan bestaat uit een planverbeelding en planregels en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘‘Gezondheidscentrum Drie Kolommenplein’ met planidentificatiecode NL.IMRO.0358.BPGEZONDHEIDSDRIEK-VA01 bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl.

U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het bestemmingsplan in te zien. De papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Drie Kolommenplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak.

Het plan is tevens in te zien bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur het gemeentehuis bij afdeling Dienstverlening, balie 5, Drie Kolommenplein 1, Aalsmeer. De openingstijden van de balies zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur (vrije inloop) en van 14.00 uur tot 17.00 uur (op afspraak). Op woensdag zijn de balies open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak.

Naar boven