Logo Boxtel
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Aanpassing aardgastransportleiding’, Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 26 maart 2013 het bestemmingsplan Aanpassing aardgastransportleiding in Boxtel gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft het planID-nummer NL.IMRO.0757.BP01gasleiding1-vst1.

Aanleiding en inhoud

De N.V. Nederlandse Gasunie is van plan om een deel van de aardgastransportleiding door Boxtel te vervangen. Het tracé van de nieuwe leiding is gewijzigd ten opzichte van het bestaande tracé.

Het nieuwe tracé loopt vanaf de Esschebaan in een schuine lijn langs de Mezenlaan in de richting van de spoorlijn Boxtel – Tilburg. Tussen deze spoorlijn en de weg Tongeren loopt het tracé vervolgens in westelijke richting tot de aansluiting bij de overweg Kapelweg op het bestaande tracé.

Het bestemmingsplan Aanpassing aardgastransportleiding in Boxtel biedt een planologische -juridische regeling voor de aanleg van de nieuwe leiding. Op de plaats van het tracé wordt een dubbelbestemming ‘Leiding – Gas’ gelegd.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een kleine wijziging aangebracht. De wijziging vloeit voort uit de beantwoording van de zienswijzen. Daarbij gaat het om een zeer geringe aanpassing van de loop van het tracé ten noorden van De Renbaan.

Inzage

Met ingang van vrijdag 12 april 2013 liggen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan met bijlagen gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 23 mei 2013, ter inzage.

De stukken zijn digitaal te raadplegen via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan is bekend onder nummer NL.IMRO.0757.BP01gasleiding1-vst1.

Ook kunt u het besluit en het plan bekijken in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag tevens van 17.00 tot 19.30 uur.

Beroep

Tot en met donderdag 23 mei 2013 kan tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • voor zover het beroep is gericht tegen de wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde inzage termijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van dit besluit niet. Om het bestemmingsplan te schorsen, dient naast het beroep tevens een verzoek om voorlopige voorziening te worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking, voordat op dit verzoek is beslist.

Boxtel, 11 april 2013

Burgemeester en wethouders van Boxtel, De secretaris, J.K. Fraanje

De burgemeester, H. van Brummen

Naar boven