Logo Leiden
Vestiging voorkeursrecht Breestraat 68–68a, Leiden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend, dat de gemeenteraad op grond van artikel 3 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op 4 april 2013 hebben besloten het perceel kadastraal bekend gemeente Leiden, sectie G, nummer 101 aan te wijzen als grond waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op een perceel aan de Breestraat 68 – 68a te Leiden. Het huidige gebruik wijkt af van de bestemming van dit perceel. Het perceel is nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende perceelslijst.

Werkingsduur

Dit raadsbesluit treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant. De aanwijzing geldt voor een periode van tien jaar ingaande de dag van inwerkingtreding van het bestemmingsplan Aalmarkt-Mandenmakerssteeg e.o. deel 3 Stadsgehoorzaalblok.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad en verdere bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop het aangewezen perceel, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, ligt met ingang van 11 april 2013 voor een ieder kosteloos ter inzage bij de informatiebalie van het stadhuis, Stadhuisplein 1, maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 – 20.00 uur.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit tot aanwijzing van voormeld perceel staat op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen tot en met 22 mei 2013 een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Leiden, postbus 9100, 2300 PC Leiden. Belanghebbenden die reeds een bezwaarschrift hebben ingediend tegen het collegebesluit tot voorlopige aanwijzing d.d. 22 januari 2013 van bovenvermeld perceel, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Het ingediende bezwaar wordt op grond van artikel 6 lid 3 Wvg geacht gericht te zijn tegen het raadsbesluit van 4 april 2013.

Leiden, 10 april 2013

Burgemeester en wethouders van Leiden

Naar boven