Logo Leiden
Ontwerpbestemmingsplan ‘Brug Poelgeest’, Leiden

Op 2 april 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten het ontwerp bestemmingsplan Brug Poelgeest (NL.IMRO.0546.BP00054-0201) voor het indienen van zienswijzen vrij te geven. Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in het planologisch mogelijk maken van een verbinding tussen de wijk Poelgeest in Oegstgeest en het Trekvaartplein via een brug over de Haarlemmertrekvaart naar de Oegstgeesterweg in Leiden. Onderhavig ontwerp bestemmingsplan heeft alleen betrekking op de gronden die gelegen zijn binnen de gemeente Leiden. Aangezien de verbinding deels voorzien is op grondgebied van Oegstgeest, is door de gemeente Oegstgeest gelijktijdig een ontwerp bestemmingsplan vastgesteld. Oegstgeest zal gelijktijdig met Leiden een eigen zienswijzefase doorlopen voor het gedeelte van het plangebied dat op grondgebied van Oegstgeest ligt.

Terinzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan Brug Poelgeest en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 11 april tot en met woensdag 22 mei 2013 ter inzage. U kunt het ontwerp bestemmingsplan op de volgende manieren raadplegen:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

  • digitaal als pdf bestand op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening

  • op papier in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur (donderdag tot 20.00 uur) en zaterdag van 9.00-13.00 uur

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: www.leiden.nl/ro.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Leiden (postbus 9100, 2300 PC Leiden). Het is ook mogelijk uw zienswijze per e-mail te sturen naar sleutel@leiden.nl, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan Brug Poelgeest, t.a.v. team ORO’. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van het team ORO, tel. 14 071.

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan Brug Poelgeest kunt u inwinnen in Stadsbouwhuis, Langegracht 72, tel. 14 071, e-mail: service.bowo@leiden.nl.

Naar boven