Logo Sluis
Ontwerpbestemmingsplan ‘Verblijfsrecreatieterreinen Sluis’, Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan 'Verblijfsrecreatieterreinen Sluis' ter inzage wordt gelegd. Het plan bevat de juridische planlogische regeling voor de verblijfsrecreatieve terreinen binnen de gemeente en omvat zowel de kampeerterreinen als de recreatiewoningenterreinen. Het bestemmingsplan 'Verblijfsrecreatieterreinen Sluis' heeft als doel:

  • Het opnemen van de verblijfsrecreatieterreinen in één bestemmingsplan en het vastleggen van bestaand gebruik en bestaande functies in een actuele bestemmingsregeling;

  • Ondernemers flexibiliteit en mogelijkheden bieden voor kwaliteitsverbetering, productdifferentiatie en seizoensverlenging. Daarnaast zijn kaders gesteld om ongewenste ontwikkelingen met betrekking tot recreatie en toerisme in ruimtelijk opzicht te voorkomen;

  • Ruimte bieden voor eigenaren van recreatiewoningen.

Binnen dit bestemmingsplan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Het bestemmingsplan heeft geen betrekking op gebiedsuitbreiding van bestaande en vestiging van nieuwe verblijfsrecreatieterreinen.

Met betrekking tot het ontwerp van het bestemmingsplan 'Verblijfsrecreatieterreinen Sluis' wordt een inloopbijeenkomst gehouden:

  • Op dinsdag 23 april 2013 van 19.00 tot 21.00 uur in de kantine van het gemeentehuis te Oostburg (onder het voormalig WEA-kantoor, ingang achterzijde).

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen en het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan liggen met ingang van 11 april 2013 gedurende zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. Hier kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingplan is de digitale versie van het bestand leidend.

De stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1714.bprecreatieterrein-ON01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten de openingstijden worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw C. Luteijn (0117 – 457 240) of mevrouw A. de Feijter (0117 – 457 258) van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan 'Verblijfsrecreatieterreinen Sluis' op de volgende wijze:

  • Schriftelijk: U kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

  • Mondeling: U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw C. Luteijn (0117 -457 240) of mevrouw A. de Feijter (0117 – 457 258) van de afdeling Omgeving, Economie & vastgoed.

Wij maken u erop attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Sluis brengen tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij het besluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan 'Verblijfsrecreatieterreinen Sluis' de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Oostburg, 10 april 2013

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS, J. Suurmond, wnd. burgemeester

J. Dijkstra, secretaris

Naar boven