Logo Veghel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Boterweg 33’, Veghel

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Boterweg 33’, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 21 maart 2013 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Boterweg 33’ elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.LG01aa800000BP2012-VG01 en digitaal raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat een agrarisch bestemmingsvlak kan worden vergroot tot 1,86 ha. en dat er een nieuwe melkveestal en jongveestal kan worden opgericht op het perceel Boterweg 33. Het perceel is kadastraal bekend als ERP, sectie S, nr. 100.

Bij vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Om te verzekeren dat de beoogde ontwikkeling gepaard gaat met kwaliteitsverbetering conform artikel 2.2. lid 1 van de verordening is in de toelichting een nadere onderbouwing gegeven en is er een berekening uitgevoerd waarin de investering in kwaliteitsverbetering onderbouwd wordt.

  • Om de bestuursrechtelijke afdwingbaarheid van het erfinrichtingsplan te verzekeren is het erfinrichtingsplan opgenomen als bijlage bij de planregels.

  • In de toelichting is een verdere verantwoording opgenomen van de bijdrage van het initiatief aan de bescherming en ontwikkeling van de ecologische en landschappelijke waarden.

  • Ter bescherming en veiligstelling van de op en/of in deze gronden te verwachten archeologische waarden is in de regels is de ‘waarde- archeologie’ opgenomen in de regels en is op de verbeelding een archeologische dubbelbestemming opgenomen.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt contact opnemen met Thieu van Asperen van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel, 10 april 2013

Burgemeester en wethouders van Veghel

Naar boven