Logo Ridderkerk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Oostmolendijk 82’, Ridderkerk

Er is een nieuw bestemmingsplan in procedure voor het gebied bij de Oostmolendijk 82. Het nieuwe bestemmingsplan heeft tot doel om het agrarisch bedrijf te verbreden door de schuur te transformeren tot een multifunctioneel centrum inclusief bed & breakfast en de bouw van een overdekte paardenbak mogelijk te maken die hoort bij het paardenpension. Deze paardenbak komt in plaats van de bestaande kas.

In het kader van het overleg als bedoeld ingevolgde artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) is het voorontwerpbestemmingsplan “Oostmolendijk 82” voorgelegd aan de wettelijke overlegpartners. Van 20 december 2012 tot en met 18 januari 2013 hebben de overlegpartners de mogelijkheid gehad om te reageren. Drie overlegpartners hebben een reactie gegeven. Een samenvatting van deze reacties en een antwoord daarop staat in bijlage 4 die hoort bij de toelichting van het bestemmingsplan.

Wij hebben besloten dat het bestemmingsplan nu klaar is voor de volgende stap in de procedure. Het bestemmingsplan heet nu ‘ontwerpbestemmingsplan Oostmolendijk 82’ (NL.IMRO.0597.BPODAM2012OUDELA82-OW01). Het is de start van de wettelijke procedure die in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 12 april 2013 september tot en met 23 mei 2013:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl (gemeente Ridderkerk – publicaties – ter inzage);

  • via de landelijke website op ruimtelijkeplannen.nl (u moet bij de knop “Plan- en kaartfilter” een vinkje zetten voor “concept- en voorontwerpplannen” om het plan te kunnen zien);

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.

Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 23 mei 2013 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Rienks van de afdeling Sturing en Beleid. U kunt hem op maandag tot en met donderdag bellen op telefoonnummer 0180-451221. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een conceptreactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Combinatie.

Naar boven