Logo Ridderkerk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Ontwikkelingen Reyerpark’, Ridderkerk

Op en rond het sportpark Reyerpark speelt een aantal ontwikkelingen die om een samenhangende aanpak vragen. Het gaat om de uitbreiding van het Farelcollege en de parkeerproblematiek rond het sportpark Ridderkerk. Deze ontwikkelingen zijn met elkaar in verband gebracht en hebben geleid tot een integraal plan. Dit plan bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Uitbreiding van het Farelcollege;

  • Verplaatsing van het fietsparkeren van het Farelcollege naar de parkeerruimte in het Reyerpark;

  • Het aanleggen van een nieuw parkeerterrein op het huidige wetra-veld van SV Slikkerveer;

  • Aanleggen rotonde op de kruising Populierenlaan/Sportlaan,

  • Aanleggen rotonde halverwege de Populierenlaan;

  • Het huidige natuurgras hoofdveld van de voetbalvereniging is omgevormd tot kunstgras hoofdveld.

Het nieuwe ontwerpbestemmingsplan Ontwikkelingen Reyerpark maakt dus diverse samenhangende ontwikkelingen mogelijk. Hiervoor is op verschillende aspecten onderzoek uitgevoerd, waarbij specifiek is ingegaan op zaken die niet passen in het geldende plan. Vanwege de samenhang is regelmatig ook aandacht besteed aan ontwikkelingen die al wel mogelijk zijn op basis van het geldende plan. Het bestemmingsplan maakt dus de ontwikkelingen mogelijk die niet passen binnen de kaders van het geldende bestemmingsplan.

Het college van burgemeester en wethouders van Ridderkerk heeft op 2 april 2013 besloten het ontwerpbestemmingsplan Ontwikkelingen Reyerpark (NL.IMRO.0597.BPWEST2012REYERPRK-OW01) als ontwerp ter inzage te leggen.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 12 april tot en met 23 mei 2013:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl;

  • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.

Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 24 mei 2013 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer A.J. Fenger van de afdeling Sturing en Beleid. U kunt hem op maandag tot en met donderdag bellen op telefoonnummer 0180-451641. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Na 23 mei, worden de eventuele reacties verzameld en voorzien van een conceptreactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld krijgt u een antwoord op de door uw ingediende reactie.

Naar boven