Logo Noord-Brabant
Milieueffectrapportage Vlisco Helmond BV, Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 7 februari 2013 de mededeling ontvangen van Vlisco Helmond BV dat zij voornemens is om textielveredeling uit te voeren gelegen aan de Binnen Parallelweg 27 te Helmond.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 41.1 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit MERbeoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college, alvorens door Vlisco Helmond BV een vergunning wordt aangevraagd, dienen te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17 derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 8 april 2013 besloten dat Vlisco Helmond BV voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 15 april 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Helmond. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u stukken in kunt zien verwijzen wij u naar de website van de gemeente.

Ook is het mogelijk de stukken in te zien op het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. U kunt zich daarvoor in verbinding stellen met de heer H. van Aarle, telefoon (073) van het bureau Vergunningverlening Afvalrecycling en Industriële bedrijven

Aan deze procedure is een casenummer gekoppeld. Gelieve bij correspondentie dit nummer C2109681 te vermelden.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

’s-Hertogenbosch, maart 2013

Naar boven