Logo Oegstgeest
Ontwerpbestemmingsplan ‘Brug Poelgeest’, Oegstgeest

Het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest maakt bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Brug Poelgeest, met identificatiecode NL.IMRO.0579.BPBrugPoelgeest-ON01, zes weken ter inzage ligt (art 3.8 Wro; afdeling 3.4 Awb).

Dit ontwerpbestemmingsplan, dat gezamenlijk is opgesteld met de gemeente Leiden, voorziet in het planologisch mogelijk maken van een verbinding tussen de wijk Poelgeest in Oegstgeest en het Trekvaartplein via een brug over de Haarlemmertrekvaart naar de Oegstgeesterweg in Leiden.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 2 april 2012 gedurende 6 weken, ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn 16 inspraakreacties ontvangen en twee overlegreacties. Deze reacties zijn samengevat en beantwoord in de Nota Beantwoording Inspraak en Overlegreacties.

Het plan ligt ter inzage van 11 april 2013 tot en met 22 mei 2013. In deze periode kan eenieder het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de receptie van het gemeentehuis van Oegstgeest, maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur, of na telefonische afspraak, tel. 14071.

Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar op de website van de gemeente (onder de rubriek ‘Wonen en Burgerzaken’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de terinzagetermijn kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerp mondeling of schriftelijk kenbaar maken. Alleen zij die tijdig zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend kunnen in beroep tegen het definitieve besluit. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Oegstgeest, postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest. Voor meer informatie en/of het indienen van een mondelinge zienswijze, kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, tel. 14071.

In de vergadering van de commissie Ruimte van 16 mei 2013 wordt eveneens gelegenheid geboden voor het mondeling indienen van zienswijzen. Indien u hiervan gebruik wilt maken, dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de Griffie via tel. 14071. U dient zich dan vóór 12.00 uur op de dag van de vergadering aan te melden bij de Griffie.

Naar boven