Logo Halderberge
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Vermuntsche Heeren’, Halderberge

Op donderdagavond 14 maart 2013 heeft de gemeenteraad van Halderberge het bestemmingsplan Vermuntsche Heeren gewijzigd vastgesteld.

Het onderhavige plangebied voor het bestemmingsplan omvat de ontwikkelingslocatie ‘Vermuntsche Heeren’, gelegen tussen de wegen Moerdijksestraat, Klinkstraat en de eerste fase van hetzelfde woningbouwproject te Oudenbosch. Het plan bestaat uit twee fasen waarbij de eerste fase reeds is gerealiseerd (middels een artikel 19 vrijstelling) en voor de tweede fase reeds een bestemmingsplan procedure is doorlopen. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de uitspraak van de Raad van State van 13 juni 2012 waarin zij het besluit van de raad van de gemeente Halderberge van 16 juni 2011, waarbij het plan is vastgesteld, deels heeft vernietigd.

In het vastgestelde bestemmingsplan ‘Vermuntsche Heeren ’ is de volgende wijziging aangebracht. In paragraaf 5.2 van de toelichting van het bestemmingsplan is nader gemotiveerd hoe voldaan wordt aan de eis tot kwaliteitsverbetering van het landschap die voortvloeit uit de provinciale Verordening Ruimte.

Terinzagelegging en indienen beroepsschrift

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken (alsmede het vaststellingsbesluit) met plannummer NL.IMRO.1655.BP1007-C001 ligt met ingang van donderdag 11 april 2013 gedurende zes weken t/m 22 mei 2013 tijdens de openingstijden ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeentehuis, Parklaan 15 te Oudenbosch. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook te raadplegen via de internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl. Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Vanaf 12 april 2013 kan gedurende 6 weken tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Het indienen van een beroepsschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Indien beroep is ingesteld en onverwijlde spoed dat vereist, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling. Het beroep of verzoek moet tenminste bevatten naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit en de gronden van het bezwaar of beroep.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, of door een belanghebbende aan wie niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze heeft ingediend. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Oudenbosch, 10 april 2013

Naar boven