Logo Venlo
Ontwerpbestemmingsplan ‘Taurus’ te Velden, Venlo

Burgemeester en wethouders maken de terinzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan ‘Taurus’ (planidentificatienummer NL.IMRO.0983.BP201219TAURUS-ON01). Het plangebied is gelegen aan de Rijksweg N271 tussen de Nachtegaalweg en de Merelweg, kadastraal bekend Arcen en Velden sectie C nummers 8948 en 8949. In de Wet ruimtelijke ordening is de verplichting opgenomen dat alle bestemmingsplannen uiterlijk 1 juli 2013 geactualiseerd moeten zijn; daarom wordt dit ontwerpbestemmingsplan voor het plangebied van Taurus nu in procedure gebracht. Het betreft een conserverend bestemmingsplan. Dat wil zeggen dat de bestaande feitelijke situatie en het geldende ruimtelijke beleid daarin planologisch-juridisch wordt vastgelegd. Dit bestemmingsplan staat geheel los van de uitbreidingsplannen van Taurus waaraan de gemeente in principe medewerking heeft toegezegd.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 11 april 2013 voor eenieder gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel Venlo.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook terug te vinden op de gemeentelijke website www.venlo.nl, in de rubriek Wonen en Milieu, onder Bestemmingsplannen, Arcen en Velden.

Het digitale ontwerpplan kan worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0983.BP201219TAURUS-ON01

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad, Postbus 3434 te 5902 RK Venlo. Het is niet mogelijk om per e-mail zienswijzen in te dienen. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u binnen genoemde termijn een afspraak maken met mevrouw M. Bovee van de afdeling Ruimte en Economie, bereikbaar onder doorkiesnummer 077-3596946.

Venlo, 10 april 2013

Burgemeester en wethouders van Venlo

Naar boven