Besluit van de Minister van Economische Zaken van 2 april 2013, WJZ / nr. 13052573, houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZ 2012

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZ 2012 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel c, subonderdeel 11°, vervalt.

2. De subonderdelen 12° tot en met 19° worden genummerd 11° tot en met 18°.

B

Artikel 4, derde lid, onderdeel a, komt te luiden:

  • a. de Koning en het Kabinet van de Koning;

C

Artikel 6, tweede lid, onderdeel a, komt te luiden:

  • a. het vaststellen van de organisatie en formatie van de diensten bedoeld in artikel 1, onderdeel c, onder 1° tot en met 11°;.

D

Na artikel 7 wordt een nieuw artikel ingevoegd luidende:

Artikel 7a

Aan de directeur-generaal van Agro wordt mandaat en machtiging verleend inzake de benoeming, schorsing, ontslag en vergoeding van de leden en de secretaris van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

E

Artikel 8 wordt als volgt gewijzigd:

Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. benoeming en ontslag van de leden van de Stelselraad eHerkenning, de voorzitter van het Tactisch Overleg en de leden van de Klachten- en geschillencommissie.

F

Artikel 11, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. Aan de directeur Wetgeving en Juridische Zaken wordt voorts volmacht en machtiging verleend voor het aangaan van verplichtingen inzake het verlenen van opdrachten aan externe juridische dienstverleners, met uitzondering van verplichtingen op het werkterrein van de hoofden van dienst, genoemd in artikel 1, onderdeel c, onder 10°, 14°, 16°, 17°, en 18°, en het werkterrein van het hoofd van dienst, genoemd in artikel 1, onderdeel c, onder 4°, voor zover het betreft het Programma Juridisch instrumentarium Natuur en Gebiedsinrichting.

G

Artikel 12, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. Aan de directeur-generaal Uitvoering wordt tevens mandaat, volmacht en machtiging verleend voor het behandelen van bezwaar- en beroepschriften, waaronder begrepen het nemen van beslissingen op bezwaarschriften en het instellen van (hoger) beroep tegen besluiten op het terrein van landbouw, natuur en voedselkwaliteit. Dit mandaat, volmacht en machtiging voor het behandelen van bezwaar- en beroepszaken tegen besluiten op Wob-verzoeken is beperkt tot besluiten die zijn genomen of behandeld door een hoofd van dienst of door hem aangewezen medewerkers als genoemd in artikel 1, onder c, 13°, 14°, 16° en 17°.

H

Artikel 17, eerste lid, komt te luiden:

  • 1. De hoofden van dienst kunnen, ieder voor zijn werkterrein, voor aangelegenheden als bedoeld in de artikelen 7, eerste lid, en 10 tot en met 13, ondermandaat, volmacht en machtiging verlenen aan hun plaatsvervangers, en wat het werkterrein van ondergeschikte organisatieonderdelen of functionarissen betreft, aan de hoofden van die onderdelen of aan die functionarissen en aan hun plaatsvervangers.

I

De bijlage wordt als volgt gewijzigd:

1. Paragraaf I, tweede lid, onderdeel d komt te luiden:

  • d. het overige onderdeel:

    PIANOo.

2. Paragraaf XIV vervalt.

3. Paragraaf XVII komt te luiden:

Paragraaf XVII. De dienst ICT Uitvoering

  • 1. De Dienst ICT Uitvoering staat onder leiding van een directeur.

  • 2. De Dienst ICT Uitvoering heeft tot taak het zorg dragen voor betrouwbare, gestandaardiseerde en kostenefficiënte ICT-services die de bedrijfsprocessen van het Ministerie van Economische Zaken en andere onderdelen van het Rijk ondersteunen.

  • 3. De Dienst ICT Uitvoering bestaat uit:

    • a. Divisie Inspecties;

    • b. Divisie Subsidies;

    • c. Divisie Generieke Toepassingen;

    • d. Divisie End User Automation & Service Desk;

    • e. Divisie Infrastructuur;

    • f. Afdeling Strategie, Innovatie, Kwaliteitsborging & Security;

    • g. Afdeling Financiën en Inkoop;

    • h. Afdeling Bestuurszaken;

    • i. Afdeling Business Support.

  • 4. In Paragraaf XX, tweede lid, onderdeel m, wordt de zinsnede “de Kaderwet Diervoeders” vervangen door: de Wet dieren.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, met dien verstande dat het besluit terugwerkt tot en met 1 april 2013, met uitzondering van artikel I, onderdeel I, subonderdelen 3 en 4, dat terugwerkt tot en met 1 januari 2013 en met uitzondering van artikel I, onderdeel B dat in werking treedt op 30 april 2013.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 2 april 2013

De Minister van Economische Zaken,

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven