Logo Rotterdam
Onherroepelijk bestemmingsplan ‘DWL-de Esch’, Rotterdam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam maken het volgende bekend.

Op 24 november 2011 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan "DWL-de Esch", vastgesteld. Tegen deze vaststelling zijn beroepen ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waarvan één gegrond is verklaard.

Als gevolg van die gegrondverklaring heeft de Afdeling in haar uitspraak van 7 november 2012 het besluit van de gemeenteraad met betrekking tot het plandeel "Gemengd – 4" van het bestemmingsplan "DWL-de Esch" vernietigd.

Het gevolg hiervan is dat het bestemmingsplan "DWL-de Esch", met uitzondering van de vernietigde bestemming "Gemengd – 4" (ter plaatse van Plantagelaan 2 en 3), vanaf 7 november 2012 onherroepelijk is geworden. NL.IMRO.0599.BP1003DWLdeEsch-oh01

Een ander gevolg van de vernietiging is dat de planologische gebruiksmogelijkheden van de locatie van de voormalige bestemming "Gemengd – 4" op dit moment uitsluitend kunnen worden getoetst aan de gebruiksmogelijkheden van het bestemmingsplan DWL/ De Esch uit 1985 (KB 12-10-1987) en de 1e Herziening daarvan (GS 17-12-1986). Dit blijft zo totdat voor de onderhavige locatie een nieuw planologisch regime in het leven is geroepen, na een daartoe strekkende wettelijke procedure.

Het onherroepelijk vastgestelde Bestemmingsplan "DWL-de Esch" en de daarbij behorende uitspraak van de Afdeling rechtspraak kunnen worden ingezien via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen.

Op de verbeelding is het plandeel nog wel herkenbaar, maar in het bestemmingsplan zijn de aan het plandeel gekoppelde regels doorgehaald, met verwijzing naar de uitspraak.

Tegen de onherroepelijkheid van het nieuwe bestemmingsplan staat geen bezwaar of beroep mogelijk.

Rotterdam, 10 april 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen: R. Voskuilen, clusterdirecteu Stadsontwikkelingr

Naar boven