Logo Hellendoorn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Wijziging Buitengebied 2009, Reggeherstel Midden Regge’, Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt met ingang van zaterdag 6 april 2013 gedurende zes weken, derhalve tot en met vrijdag 17 mei 2013 voor een ieder ter inzage het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn van 19 maart 2013, nummer 13INT00985, tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan "Wijziging Buitengebied 2009, Reggeherstel Midden Regge". Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630213.

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de unieke naam: NL.IMRO.0163.WPBUMIDDENREGGE-VG01 inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://iturl.nl/snmMr.

Downloaden en inzien van een pdf-versie van het ontwerpbestemmingsplan is mogelijk op de website van de gemeente via de link: http://iturl.nl/snTiE.

Ga vervolgens op de betreffende pagina naar het bovenvermelde bestemmingsplan

Het betreft een wijziging van het bestemmingsplan "Buitengebied 2009". Het plangebied betreft een deel van de gronden direct grenzend aan de Regge in het gebied tussen de Marsdijk/Leemkampweg in het noorden en de sportvelden van Hellendoorn aan de zuidkant van het gebied.

Met dit bestemmingsplan wordt beoogd nieuwe natuur te ontwikkelen in het kader van meerdere plannen van verschillende overheden en samengevat in de "Reggevisie". Met de uitvoering wordt de Regge met omliggende beekdalgronden omgevormd tot een dynamisch, veerkrachtig en natuurlijk watersysteem.

Burgemeester en wethouders hebben het plan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan. Met de vaststelling is het bestemmingsplan gewijzigd door het plangebied nabij het dorp Hellendoorn enigszins te wijzigen door de grens van dit bestemmingsplan direct aan te laten sluiten op het ontwerpbestemmingsplan voor de realisatie van de NoordZuid-verbinding. Tevens is een agrarisch perceel gelegen nabij de Kasteelstraat/Schuilenburgerweg geen onderdeel meer van dit bestemmingsplan.

Degene die tijdig zijn zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij burgemeester en wethouders, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage beroep instellen.

Voor zover burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen hebben aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven