Logo Binnenmaas
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buijensweg 3 e.o. in Mijnsheerenland’ en anterieure overeenkomst

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buijensweg 3 e.o. in Mijnsheerenland’ vanaf 8 april 2013 voor een periode van 6 weken ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van drie vrijstaande woningen aan de Buijensweg en de sanering van het glastuinbouwbedrijf op het adres Buijensweg 3 in Mijnsheerenland mogelijk. De twee bestaande bedrijfswoningen zullen worden omgezet naar burgerwoningen.

Naar aanleiding van de ontvangen reacties op het voorontwerpbestemmingsplan is een alternatief plan ontwikkeld, waarbij is gekozen voor een andere verkaveling. In eerste instantie (in het voorontwerpbestemmingsplan) waren de drie vrijstaande compensatiewoningen langs de Vliet gepositioneerd. In het aangepaste plan (voorliggend ontwerpbestemmingsplan) zijn de drie vrijstaande compensatiewoningen georiënteerd en ontsloten op de Buijensweg.

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen via de gemeentelijke website en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een ieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het verkrijgen van een nadere toelichting op het ontwerpbestemmingsplan of het geven van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw L. Molenaar-van der Bom van de Afdeling Ruimte en Groen via telefoonnummer 078-6334545.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken bekend dat zij op 3 april 2013 op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening een anterieure overeenkomst hebben gesloten met de M. Schrijvershof sr. Beheer B.V. voor de bouw van maximaal drie vrijstaande woningen. In de anterieure overeenkomst worden de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van het plan vastgelegd.

Een zakelijke beschrijving van deze anterieure overeenkomst ligt vanaf 8 april 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam. Het document is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website. Het indienen van zienswijzen of bezwaar tegen de anterieure overeenkomst is niet mogelijk.

Voor meer informatie met betrekking tot de anterieure overeenkomst kunt u contact opnemen met mevrouw M. Filak van de Afdeling Ruimte en Groen via telefoonnummer 078-6334511.

Binnenmaas, 5 april 2013

Naar boven