Logo Haaksbergen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Haaksbergen dorp, Eibergsestraat West, Eibergsestraat Oost, Buurserstraat, de Pas en Hassinkbrink’, Haaksbergen

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend:

Ontwerp bestemmingsplan ‘Haaksbergen dorp, deelplannen Eibergsestraat West, Eibergsestraat Oost, Buurserstraat, de Pas en Hassinkbrink’

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 2 april 2013 besloten het ontwerp bestemmingsplan ‘Haaksbergen dorp, deelplannen Eibergsestraat West, Eibergsestraat Oost, Buurserstraat, de Pas en Hassinkbrink’ ter inzage te leggen.

Dit bestemmingsplan betreft de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen voor deze deelgebieden.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de deelgebieden Eibergsestraat West, Eibergsestraat Oost, Buurserstraat, de Pas en Hassinkbrink. De begrenzing ziet er globaal als volgt uit:

  • deelgebieden Eibergsestraat West, Eibergsestraat Oost, Buurserstraat: Rondweg, Kruislandstraat, Ruwerstraat, verlengde Ruwerstraat, Spinnerstraat, Werfheegde, Lansinkstraat, Het Meuke, Hibbertstraat, Eibergsestraat, Zeedijk, Sterrebosstraat, Enschedesestraat. Ook valt een deel van de bebouwing aan de Buurserstraat en de Huurnerhof binnen deze deelgebieden.

  • Deelgebied de Pas: Goorsestraat, Hengelosestraat, Wiedenbroeksingel en spoorlijn Haaksbergen-Boekelo

  • Deelgebied Hassinkbrink: Goorsestraat, Noordsingel, Hengelosestraat

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Haaksbergen dorp, deelplannen Eibergsestraat West, Eibergsestraat Oost, Buurserstraat, de Pas en Hassinkbrink’ (inclusief bijbehorende bijlagen) ligt met ingang van 5 april 2013 tot en met 16 mei 2013 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Bouwen, wonen, milieu en afval → Ruimtelijke plannen → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplannen Haaksbergen dorp woongebieden → Plannen in ontwerpfase. Hier vindt u ook een rechtstreekse link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de terinzage termijn kan een ieder reageren. Uw zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Hiervoor kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, Johnny Janssen, telefoonnummer (053) 573 45 67.

Inloopbijeenkomst

Ondersteunend aan de terinzagelegging wordt een inloopbijeenkomst gehouden. Gedurende deze bijeenkomst kunt u uw vragen stellen. De inloopbijeenkomst is gepland op woensdag 17 april 2013. Tussen 19.00 en 21.00 uur bent u van harte welkom in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Markt 3.

Haaksbergen, 4 april 2013

burgemeester en wethouders van Haaksbergen, J.C. Gerritsen, burgemeester

J.J.A. Broekman, secretaris

Naar boven