Logo Son en Breugel
Gecoördineerd besluit vaststelling gewijzigd bestemmingsplan ‘Ekkersrijt; Saturn’ met bijbehorende omgevingsvergunning, Son en Breugel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken overeenkomstig artikel 3.8 en artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf donderdag 11 april 2013 tot en met donderdag 23 mei 2013 ter inzage ligt:

  • het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Ekkersrijt; Saturn’;

  • het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen;

  • de omgevingsvergunning “Ekkersrijt; Saturn”

bij de afdeling Dienstverlening Publiek in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1.

Het bestemmingsplan ‘Ekkersrijt; Saturn’ is ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl of direct via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Ekkersrijt; Saturn” heeft betrekking op het perceel Ekkersrijt 4086 te Son en Breugel. In het plan krijgt deze locatie de bestemming “Detailhandel – Perifeer”, voorheen was deze bestemming “Bedrijventerrein-2”. Hiermee wordt de vestiging van perifere detailhandel mogelijk gemaakt. De raad heeft in de vergadering van 21 maart 2013 het bestemmingsplan “Ekkersrijt; Saturn” gewijzigd vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Artikel 3.3 aanhef en onder a is zodanig gewijzigd dat de omvang van ondergeschikte horeca als bedoeld in 3.1 niet meer mag bedragen dan 10% van de oppervlakte van het gebouw tot een maximum van 600 m2 bvo per horecavestiging.

  • Artikel 4.2.1 is in zoverre aangepast, dat de tekst “50 cm” wordt gewijzigd naar “40 cm”.

  • Artikel 4.3.1 aanhef en onder f; g; h; i en j is ook aangepast zodat telkens de tekst “50 cm” wordt gewijzigd naar “40 cm”.

  • Artikel 4.4 onder a is ook in zoverre aangepast, dat de tekst "50 cm" wordt gewijzigd naar "40 cm".

Omgevingsvergunning

Bij besluit van 2 april 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders de bijbehorende omgevingsvergunning “Ekkersrijt; Saturn” verleend. Hiermee wordt de daadwerkelijke vestiging van het elektronicawarenhuis op het perceel Ekkersrijt 4086 mogelijk gemaakt.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van Son en Breugel heeft hiervoor op 15 november 2012 een besluit genomen. De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerp-bestemmingsplan kan met ingang van 12 april 2013 gedurende zes weken tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Tevens kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kan met ingang van 12 april 2013 gedurende zes weken tegen de omgevingsvergunning beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Een beroep tegen één of meer van bovenstaande besluiten dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning treedt terstond na bekendmaking in werking. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Son en Breugel, 9 april 2013

Naar boven