Het tracébesluit Schiphol – Amsterdam – Almere wordt aangepast

In maart 2011 is het tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere vastgesteld. Bij de voorbereiding van de realisatie van het tracébesluit bleek dat er een aantal optimalisaties mogelijk is waarmee een kostenbesparing gerealiseerd kan worden.

Om deze optimalisaties te kunnen doorvoeren wordt het vastgestelde tracébesluit van maart 2011 op enkele onderdelen gewijzigd.

Wat wordt er gewijzigd in het tracébesluit?

Dat staat beschreven in het tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (2013). Het gaat daarbij om de volgende wijzigingen:

  • 1. Het laten vervallen van de ophoging van het geluidsscherm op de Zeeburgerbrug. In plaats daarvan worden verschillende schermen langs de A1 verhoogd.

  • 2. Het verschuiven van de verbindingsboog van de A1 vanaf ’t Gooi naar Almere in verband met een aanwezige saneringslocatie.

  • 3. Het wijzigen van de inrichting van de tunnel A9 Gaasperdammerweg waardoor de tunnel circa 8 meter smaller wordt. De wijziging bestaat onder andere uit het aanpassen van de wisselstrook in de tunnel van één rijstrook per tunnelbuis naar een wisselbaan met één rijstrook in een aparte tunnelbuis. Daarnaast verandert de hoogteligging van de tunnel. Nabij de tunnel wordt het fietspad over de Gaasp geïntegreerd in de brug voor auto’s over de Gaasp.

  • 4. Het aanpassen van de geluidsschermen langs de A1 in de Bloemendalerpolder naar aanleiding van de gewijzigde plannen voor de gebiedsontwikkeling aldaar.

  • 5. Het verduidelijken van de omvang van de kunstwerkzones (op de tracékaarten).

In het tracébesluit (2013) staat in detail welke maatregelen worden getroffen en wat de effecten zijn, bijvoorbeeld voor externe veiligheid en lucht of op het gebied van geluidhinder.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-tracébesluit

Ten opzichte van het ontwerp-tracébesluit (2012) is een aantal wijzigingen aangebracht.

Deze wijzigingen staan beschreven in hoofdstuk 11 van de toelichting van het tracébesluit.

De wijzigingen zijn aangebracht uit het oogpunt van kostenbesparing, om tegemoet te komen aan ingediende zienswijzen en ter verbetering van het tracébesluit.

Waar kunt u de stukken inzien?

Het tracébesluit (2013) kunt u inzien van 9 april tot en met 21 mei 2013 op een aantal locaties:

  • de gemeentehuizen van Amsterdam, Diemen, Muiden, Naarden en Weesp;

  • het stadsdeelkantoor van het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer en het stadsdeel Zuidoost in de gemeente Amsterdam;

  • het provinciehuis van Noord-Holland;

  • het kantoor van Rijkswaterstaat dienst West-Nederland-Noord (Haarlem) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (Den Haag);

  • het kantoor van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (Amsterdam);

  • het kantoor van de stadsregio Amsterdam.

Uitgebreide informatie over het tracébesluit (2013) is ook beschikbaar op www.centrumpp.nl onder het kopje ‘actuele beroepsprocedures’. Hier vindt u onder andere alle documenten van het tracébesluit (2013).

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden die hun zienswijze bij het ontwerp-tracébesluit (2012) naar voren hebben gebracht, kunnen van 10 april tot en met 21 mei 2013 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Dit geldt ook voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze over het ontwerp-tracébesluit naar voren hebben gebracht.

De vereisten aan het beroepschrift en informatie over griffierechten, vindt u op www.centrumpp.nl onder ‘actuele beroepsprocedures’. Dit geldt ook voor informatie over het aanvragen van een voorlopige voorziening.

Op dit besluit is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift de beroepsgronden gericht tegen het besluit moet opnemen. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien de beroepsgronden niet binnen de beroepstermijn van zes weken zijn ingediend. Na afloop van de beroepstermijn kunnen beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

Waar vindt u meer informatie?

Voor meer informatie over de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere kunt u terecht op de website www.schiphol-amsterdam-almere.nl. Ook kunt u bellen met Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis). Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie, telefoonnummer: 070 456 8016.

Naar boven