Logo Sittard-GeleenGemeente Sittard-Geleen - Verkeersbesluit voor het instellen van hinkend parkeren - Vermeerstraat Sittard

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken (ingevolge art. 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer) bekend dat zij besloten hebben om hinkend parkeren in te stellen in een gedeelte van de Vermeerstraat in Sittard.

Verkeersmaatregel

1. Het plaatsen van 2 borden hinkend parkeren (bord E08b) zoals aangegeven op de bij het besluit behorende situatietekening.

2.Het opheffen van het huidige parkeerverbod tussen Vermeerstraat nr. 2 en de Van Goghstraat door het verwijderen van de gele markering van de trottoirband.

Overwegingen

Uit het oogpunt van de verkeersveiligheid, het beschermen van weggebruikers en passagiers, de instandhouding van de weg en ter waarborging van de bereikbaarheid, de doorstroming en de bruikbaarheid van de weg alsmede ter voorkoming van door verkeer veroorzaakte overlast, schade en hinder wordt het noodzakelijk geacht om indien mogelijk in de Vermeerstraat hinkend parkeren in te stellen. Van toepassing zijn hier artikel 2, lid 1, sub a t/m c en lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994.

Ter plekke is door de verkeerskundige van de gemeente bekeken op welke wegvlakken hinkend parkeren ingesteld kan worden zonder dat dit leidt tot negatieve gevolgen voor o.a. voetgangers en hulpdiensten. Onder negatieve gevolgen wordt verstaan: hinder, overlast, doorstromingsproblemen en verkeersonveilige situaties.

Hulpdiensten wensen een vrije rijloper van 3,5 meter, op korte wegvlakken is een breedte van 3,25 meter acceptabel. Ook is gekeken welke zijde van de weg het meest geschikt is voor hinkend parkeren.

In de Vermeerstraat is sprake van een weg van 6 meter met aan de oostzijde een trottoir van 3 m. en aan de westzijde een trottoir van 2 m. Indien hier hinkend parkeren aan één zijde van de weg toegestaan wordt ontstaat een profiel van: vrijblijvend trottoir: 2 m., trottoir in gebruik voor hinkend parkeren: 1 m., rijloper in gebruik voor hinkend parkeren: 0,80 m., vrijblijvende rijloper 3.40 m., rijloper in gebruik voor gewoon parkeren: 1.80 m, trottoir 2 m.

Zowel voor voetgangers als voor de hulpdiensten is er dus voldoende ruimte wanneer hinkend parkeren aan de oostzijde wordt toegestaan.

Bewoners en het Platform Stadbroek zijn voorafgaand aan het besluit geïnformeerd. Beiden gaan akkoord met de voorgestelde maatregelen.

Er zijn geen alternatieve maatregelen mogelijk welke eenzelfde resultaat zullen hebben als het instellen van hinkend parkeren. Bewoners en bezoekers worden niet onevenredig benadeeld door deze maatregel.

Inzage en bezwaar

Wilt u het verkeersbesluit met alle bijbehorende stukken inzien? Dat kan van donderdag 4 april 2013 tot en met woensdag 15 mei 2013. Bij de balie Vergunningen in de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen. Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Afspraak maken kan ook: van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Deze ter inzagelegging is vanuit het oogpunt van een zorgvuldige belangenafweging (afdeling 3.2 Algemene wet bestuursrecht).

Indien u als belanghebbende het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u hiertegen gedurende de ter inzagelegging een bezwaarschrift inidienen. Stuur uw bezwaarschrift naar het college van B&W, Postbus 18, 6130 AA  SITTARD. Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste het volgende bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Naar boven