Logo Zuid-Holland
Bekendmaking inspraak ontwerp-Projectplan, Projectnota/MER en ontwerpbesluiten Dijkversterking Hellevoetsluis, Zuid-Holland

ONDERWERP

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland (GS van Zuid-Holland) maken, conform de Waterwet, bekend dat het ontwerp-Projectplan en de Projectnota/MER Dijkversterking Hellevoetsluis en de ontwerpbesluiten voor de uitvoering van deze dijkversterking vanaf 5 april 2013 voor een periode van zes weken ter inzage liggen. De dijkversterking heeft betrekking op twee dijkvakken in de gemeente Hellevoetsluis, namelijk een gedeelte van de Zuiddijk en een gedeelte van de Vestingwallen. Deze dijkvakken voldoen niet aan de veiligheidsnormen van de Waterwet.

PROCEDURE

Voor deze dijkversterking wordt door het waterschap Hollandse Delta een projectplan opgesteld conform de projectprocedure voor waterstaatswerken (artikelen 5.5 – 5.14 Waterwet). Ter onderbouwing van de besluitvorming over deze dijkversterking heeft het waterschap een Milieueffectrapport (Projectnota/ MER) opgesteld.

Voor de uitvoering van het project zijn enkele besluiten in ontwerp opgesteld, namelijk:

  • Besluit op grond van de Flora- en faunawet door Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken;

  • Omgevingsvergunning door de gemeente Hellevoetsluis.

GS van Zuid-Holland treden op als coördinerend bevoegd gezag op grond van de Waterwet voor wat betreft deze terinzagelegging en zorgen er voor dat de zienswijzen op het ontwerp-Projectplan, de Projectnota/MER en de ontwerpuitvoeringsbesluiten worden behandeld door de bevoegde gezagen. Het projectplan zal na vaststelling door het waterschap, ter goedkeuring worden aangeboden aan GS van Zuid-Holland.

INZAGE

Het ontwerp-Projectplan, de Projectnota/MER, de ontwerpuitvoeringsbesluiten en de relevante stukken liggen van 5 april 2013 tot en met 16 mei 2013, tijdens kantooruren, ter inzage bij:

  • Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100 te Ridderkerk (tel. 0900-2005005);

  • Gemeentehuis Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis (tel. 14 0181);

  • Provincie Zuid-Holland, het Loket, ruimte A0.51, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag (tel. 070-4418855);

  • Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Juliana van Stolberglaan 148 te Den Haag (tel. 070-3786693).

Deze stukken zijn gedurende voornoemde inzagenperiode in principe ook te downloaden vanaf www.wshd.nl (website van het waterschap).

ZIENSWIJZEN

Eenieder kan van 5 april 2013 tot en met 16 mei 2013 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het ontwerp-Projectplan, Projectnota/MER en de ontwerpuitvoeringsbesluiten naar voren brengen. Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, T.a.v. Afdeling Water en Groen, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag onder vermelding van "zienswijze Dijkversterking Hellevoetsluis". Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via mevrouw C. Bijmans van de provincie Zuid-Holland (tel. 070-4417203).

Tegen het uiteindelijke goedkeuringsbesluit en de definitieve uitvoeringsbesluiten kan door belanghebbenden, die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit dijkversterkingproject.

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen over de stukken die ter inzage liggen kunt u contact opnemen met mevrouw O. Bongers (tel. 070 – 4417658) of de heer J. Vessies (tel. 070 – 4417331) van de provincie Zuid-Holland.

Deze bekendmaking staat ook op www.zuid-holland.nl, www.wshd.nl, en op www.officielebekendmakingen.nl (onder Staatscourant).

Naar boven