Logo Rijswijk
Omgevingsvergunning voor standplaats langs Jaagpad, Rijswijk

Na overleg tussen Ruud Kreeft en Frank de Bruijn is dit document opgesteld met als doelstelling de laatste vragen / onduidelijkheden weg te nemen.

Exacte periode vastleggen

Initiatiefnemer is voornemens open te zijn in de maanden mei, juni, juli, augustus en september voor een periode van maximaal vier maanden. Dit houdt verband met het feit dat initiatiefnemer een vaste baan heeft en dit initiatief erbij wil gaan doen.

De exacte periode die in de vergunning vastgelegd wordt, omvat vijf maanden Initiatiefnemer heeft aangegeven maximaal vier maanden gebruik te willen van de mogelijkheid een openbare parkeerplaats te gebruiken in de periode mei – september.

Het aantal dagen dat de mobiele horecavoorziening geopend is, is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en bemensing (personeel). Op voorhand worden, wat initiatiefnemer betreft, geen dagen uitgesloten.

Standplaatsenbeleid en terrassenbeleid

Het initiatief is in strijd met het standplaatsenbeleid dat m.n. gericht is op uitvoeringsgerichte criteria voor bestaande standplaatsen. Daar dit om een nieuwe locatie gaat, past dit niet in het standplaatsenbeleid.

Het terrassenbeleid is m.n. gericht op uitvoeringsgerichte criteria voor terrassen bij horecabedrijven. Daarbij valt te denken aan de situering en uitstraling van terrassen in Oud Rijswijk en In de Bogaard. Wanneer er omgevingsvergunning wordt verleend om af te wijken van het bestemmingsplan kan het toestaan van een terras daar onderdeel van uit maken.

Veiligheid

Het terras langs een fietspad en een wandelpad in de nabijheid van de Vliet kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Het wandelpad ligt tussen het terras en de Vliet en vormt zodoende een symbolische barrière tussen terras en het water. Kinderen die onverwachts het fietspad of de straat op lopen of in de Vliet belanden vallen echter onder de verantwoordelijkheid van hun ouders.

Precedentwerking

Er gaat een zekere precedentwerking uit van het nu voorgestelde besluit. Een standplaats toestaan op een openbare parkeerplaats is in beginsel niet toegestaan. Op deze locatie is echter, in tegenstelling tot locaties waar destijds negatief over geadviseerd is, geen sprake van een zware parkeerdruk. Om die reden kan aan dit geval medewerking worden verleend. Bovendien wordt de openbare parkeerplaats slechts ingenomen gedurende het fietsseizoen.

Termijn van één jaar

Met de initiatiefnemer is contact geweest en een toestemming voor één jaar, waarna beoordeeld wordt hoe het beide partijen (initiatiefnemer en gemeente) bevalt, is wat initiatiefnemer betreft acceptabel.

Naar boven