Logo Maastricht
Ontwerpbestemmingsplannen ‘Maastricht Zuidoost’ en ‘bedrijventerrein Beatrixhaven’ ter inzage, Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat de ontwerp-bestemmingsplannen ‘Maastricht Zuidoost’ en ‘bedrijventerrein Beatrixhaven’ voor de duur van zes weken ter inzage liggen. Beide plannen bevatten geen ruimtelijke ontwikkelingen waarvoor een exploitatieplan dient te worden vastgesteld, of het kostenverhaal anderszins dient te worden geregeld.

Gebiedsomschrijving

  • 1. Het plangebied ‘Maastricht Zuidoost’ is gelegen in het zuiden van de gemeente Maastricht en loopt naar het zuiden door tot aan de gemeentegrens met de gemeente Eijsden- Margraten. Het plangebied wordt in het oosten begrensd door A2 en in het westen door de westoever van de Maas. In het noorden wordt het plangebied begrensd door de Kennedybrug en de wijk Heugemerveld; het plangebied ‘Maastricht Zuidoost’ zal in het noorden aansluiten op het nieuwe plangebied ‘Maastricht Noordoost’. Het bestemmingsplan is primair een beheersplan.

  • 2. Het plangebied ‘Bedrijventerrein Beatrixhaven’ wordt aan de noordzijde begrensd door de Klipperweg, aan de oostzijde door de spoorlijn Maastricht – Eindhoven, aan de zuidzijde hoofdzakelijk door de Balijeweg en de Korvetweg en aan de westzijde door het Julianakanaal met uitzondering van het bedrijf Sibelco (vm. Ankersmit) dat aan de westzijde van het Julianakanaal is gesitueerd.

Beide bestemmingsplannen voldoen aan de actualisatieplicht en de nieuwe digitale standaarden en voorzien de binnen de plangebieden gelegen gronden van een adequate, uniforme en actuele eenduidige juridische regeling voor het toegestane gebruik en de toegestane bebouwing en zijn voornamelijk gericht op de bestaande situatie. In het plangebied Maastricht Zuidoost (1) doen zich tevens enkele ontwikkelingen voor. Voor het bedrijventerrein Beatrixhaven (2) dient een optimalisatie en verdere inventarisering van het gebruik van het bedrijventerrein te worden bewerkstelligd door middel van een revitalisering. Het bestemmingsplan is het aangewezen instrument voor het vastleggen van locaties van bedrijven en is de meest toekomstbestendige verankering voor een goede inrichting van het bedrijventerrein voor het huisvesten van zwaardere industriële bedrijvigheid.

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 8 april 2013 tot en met 20 mei 2013 liggen de ontwerpbestemmingsplannen met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket (zie rubriek gemeenteloket), digitaal opvraagbaar via www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Het plan ‘Maastricht zuidoost’ wordt verbeeld op

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpMtrichtZuidoost-ow01

Het plan ‘Beatrixhaven’ wordt verbeeld op

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpBtBeatrixhaven-ow01

De bronbestanden van beide bestemmingsplannen worden digitaal beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan de gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van: Aan de raad, zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Maastricht Zuid-Oost’ of ‘Bedrijventerrein Beatrixhaven’.Mondeling indienen kan op dinsdag 7 mei 2013 van 9.00 tot 11.00 uur of op donderdag 9 mei 2013 van 16.00 tot 18.00 uur. Maak een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met mw. E. Engels via (0475- 31 15 69) of eveline.engels@maastricht.nl. Het gesprek vindt plaats in Mosae Forum.

Maastricht, 5 april 2013

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De Burgemeester, O. Hoes

Naar boven