Logo Sliedrecht
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Baanhoek-West, Sliedrecht

Ter inzage

Vanaf 5 april 2013 ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Baanhoek-West’ ter inzage. Gedurende zes weken, dus tot en met 16 mei 2013, kan een ieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Een plan bekijken’‘Bestemmingsplannen’ (identificatienummer: NL.IMRO.0610.bp02baanhoekwest-2001). Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten Ruimtelijke Plannen.

Plangebied

Het plangebied omvat naast de gronden die toebehoren aan de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk "Baanhoek-West" ook het direct ten zuiden hiervan gelegen dijklint langs de Baanhoek. Meer specifiek ligt de grens precies op deze weg, de woningen aan de noordzijde liggen dus binnen het plangebied. De overige bestemmingsgrenzen worden globaal gevormd door de gemeentegrens met Papendrecht, de A15 aan de noordzijde en de Merwede-Lingelijn aan de oostkant.

Inhoud bestemmingsplan

De aanleiding voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor Baanhoek-West is de wettelijke verplichting om voor 1 juli 2013 te beschikken over actuele en digitaal raadpleegbare bestemmingsplannen. Indien bestemmingsplannen niet actueel zijn, vervalt het recht om leges over bouwplannen te kunnen heffen. Met voorliggend bestemmingsplan wordt aan de actualiseringsverplichting voldaan. Het bestemmingsplan Baanhoek-West is grotendeels conserverend van karakter. Dit betekent dat de bestaande (al dan niet benutte) bouw- en gebruiksmogelijkheden op grond van de huidige bestemmingsplannen ongewijzigd zijn overgenomen. De herziening is mede noodzakelijk om te voorzien in een regeling die voldoet aan de hedendaagse eisen en actuele situatie. In het (recente) verleden zijn namelijk diverse herzieningen en uitwerkingsplannen vastgesteld en afwijkingen verleend, met als gevolg dat een versnipperd juridisch-planologisch kader is ontstaan.

Mogelijkheid zienswijzen

Tijdens de periode waarin het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt kunt u via de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen. Uw zienswijze kunt u ook schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon (0184) 495 964.

Naar boven