Logo Amsterdam - Centrum
Tijdelijke ontwerpomgevingsvergunning voor aanbrengen tijdelijke, drijvende steiger aan het Damrak, Amsterdam - Centrum

KENNISGEVING

Tijdelijke ontwerpomgevingsvergunning voor een periode van twee jaar voor het aanbrengen van een tijdelijke, drijvende steiger ten behoeve van de uitvoering van sloop- en bouwwerkzaamheden aan de kademuur aan de westelijke zijde van het (natte) Damrak (vanaf de Prins Hendrikkade brug 303 tot aan de Oudebrugsteeg).

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend dat met ingang van 5 april 2013 de tijdelijke ontwerpomgevingsvergunning voor het aanbrengen van een tijdelijke, drijvende steiger ten behoeve van de uitvoering van sloop- en bouwwerkzaamheden aan de kademuur aan de westelijke zijde van het (natte) Damrak (vanaf de Prins Hendrikkade brug 303 tot aan de Oudebrugsteeg)

voor een ieder ter inzage zal liggen.

Om de werkzaamheden aan de kademuur te kunnen uitvoeren en het de rederijen mogelijk te maken hun bedrijf te laten uitoefenen, wordt tijdelijk een drijvende steiger geplaatst in het water van het Damrak.

Op de tijdelijke steiger zal een kassa, toilet en kantoorgedeelte aanwezig zijn. De tijdelijke steiger biedt voetgangers de mogelijkheid om in- of uit de daaraan afgemeerde rondvaartboten te stappen.

De tijdelijke steiger met bebouwing en afmeervoorzieningen past niet in het geldende bestemmingsplan Burgwallen en niet in het geldende bestemmingsplan Noord-Zuidlijn.

De ontwerpomgevingsvergunning heeft betrekking op activiteiten als bedoeld in artikelen 2.1 lid 1 onder a en c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Voor deze strijdigheid wordt een procedure tot afwijking van de vermelde bestemmingsplannen gevolgd als genoemd in artikel 2.12, lid 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Ter inzage

De ontwerpomgevingsvergunning ligt van 5 april 2013 tot en met 16 mei 2013 ter inzage:

  • in het Stadhuis, Amstel 1, bij de receptie.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze over de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het stadsdeel Centrum, directie Omgevingsmanagement, afdeling Realisatie Fysiek, t.a.v. Dhr. E. Swijter, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam, onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerpomgevingsvergunning tijdelijke steiger Damrak’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (020) 2564416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 4 april 2013

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum

Naar boven