Logo Midden-Drenthe
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden ‘MFA Westerbork’, Midden-Drenthe

Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 5 april 2013 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘MFA Westerbork’ met de IMRO-code NL.IMRO.1731.MFAWesterbork-ON01 ter inzage ligt. Tegelijk hiermee ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden voor de MFA Westerbork ter inzage.

Het plangebied is het voormalig kassencomplex op de hoek van de Homaat en de Groeneweg in Westerbork. Met het bestemmingsplan zal de bouw van een multifunctionele accommodatie (MFA) mogelijk gemaakt worden. Hierin zullen de basisscholen De Wegwijzer en De Lindelaar huisvesting vinden. In de nieuwe accommodatie zullen ook de peuterspeelzaal, de dag- en naschoolse opvang en het jongerencentrum een plek hebben. De spil van deze brede school is een multifunctionele aula waarvan ook de verenigingen en tal van maatschappelijke en culturele functies van Westerbork gebruik kunnen maken. Het gebouw biedt tevens de mogelijkheid voor een gymzaal of sporthal.

Omdat de geluidsbelasting op de gevels van de geplande MFA niet voldoet aan de voorkeurswaarde, zijn burgemeester en wethouders voornemens een hogere grenswaarde vast te stellen, van 53dB(A).

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ -> ‘bestemmingsplannen’. Op de gemeentelijke website is ook het ontwerpbesluit hogere grenswaarden in te zien. Alle stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging heeft eenieder de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen dient u bij voorkeur digitaal in, via het inspraakformulier op onze website (voor adres, zie hierboven). Daarnaast kunt u een reactie op papier sturen aan de gemeenteraad, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maakt u voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Informatie

Voor meer informatie over de ontwerpbesluiten kunt u contact opnemen met mw. T. van Hoek van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, tel. (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven