Logo Menterwolde
Ontwerp bestemmingsplannen voor het bedrijventerrein Duurkenakker en ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage, Menterwolde

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Duurkenakker’ en facetbestemmingsplan ‘Geluidszone industrie Bedrijventerrein Duurkenakker’ ter inzage ligt. Ook ligt op grond van artikel 110c Wet geluidhinder het ontwerpbesluit: ‘Hogere waarde industrielawaai woningen Duurkenakker’ ter inzage.

Zakelijke inhoud

Voor het bedrijventerrein Duurkenakker geldt op dit moment een bestemmingsplan dat is vastgesteld in 1996. Op grond van de Wro moeten bestemmingsplannen die voor 2003 zijn vastgesteld geactualiseerd worden. Naar aanleiding hiervan is het nieuwe bestemmingsplan en facetbestemmingsplan opgesteld.

Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein Duurkenakker. Uitgangspunt van het ontwerp bestemmingsplan is het opnieuw vastleggen van de bestaande situatie. Het is een conserverend plan waar de bestaande rechten opnieuw worden bestemd. Het plangebied wordt grofweg begrensd door de Duurkenakker aan de noordzijde, het A.G. Wildervanckkanaal aan de oostzijde, de gemeentegrens met Veendam aan de zuidzijde en de spoorlijn Veendam – Zuidbroek aan de westzijde. Rondom het bedrijventerrein ligt een geluidzone, welke is vastgelegd in het facetbestemmingsplan.

Voor het nieuwe bestemmingsplan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de te verwachten geluidsbelasting van het bedrijventerrein en de omgeving. Uit dit onderzoek blijkt dat een aantal van de bestaande woningen rondom het plangebied een geluidsbelasting ondervindt die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde. Naar aanleiding hiervan is een ontwerpbesluit hogere waarde opgesteld.

Vooroverleg

Het ontwerp van dit plan is eerder onderwerp geweest in het wettelijke vooroverleg. Het vooroverleg heeft aanleiding gegeven tot enkele wijzigingen. Een samenvatting van de ingekomen overlegreacties en de gemeentelijke reactie hierop is opgenomen in de bij het bestemmingsplan behorende nota van inspraak- en overlegreacties.

Het plan inzien

Met ingang van 4 april 2013 liggen het ontwerp bestemmingsplan, facetbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt de plannen inzien bij het cluster Beleid (kamer 203) in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u de plannen raadplegen via www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & Projecten / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u ook een link naar de bestemmingsplannen op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.

Reageren op de plannen (indienen zienswijzen)

Tot en met 15 mei 2013 kan iedereen zienswijzen indienen tegen de bestemmingsplannen. Belanghebbenden kunnen een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met het cluster Beleid, mevrouw L. Leewering, tel. (0598) 654704 of de heer R. Hazekamp, tel. (0598) 658881. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming over de beide plannen.

Naar boven