Logo Oegstgeest
Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan ‘Eerste Herziening bestemmingsplan Oranje Nassau’, Oegstgeest

Het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest maakt bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Eerste Herziening bestemmingsplan Oranje Nassau’ gedurende 6 weken ter inzage ligt (art 3.8 Wro; afdeling 3.4 Awb).

Het ontwerp van het vigerende bestemmingsplan is op 3 juli 2008 ter inzage gelegd. Het vigerende plan is tot stand gekomen onder de Wet ruimtelijke ordening (Wro), die op 1 juli 2008 in werking is getreden. Voor dit plan geldt niet de digitale verplichting die op 1 januari 2010 in werking is getreden. Het plan is dan ook op analoge wijze vormgegeven.

Dit plan betreft een partiële herziening van het vigerende bestemmingsplan Oranje Nassau en beoogt het vigerende bestemmingsplan op punten te repareren en aan te vullen. In de herziening wordt de door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vernietigde aan- en uitbouwregeling hersteld. Verder worden in deze herziening planregels op onderdelen herzien en technische en redactionele onvolkomenheden gerepareerd. Nieuwe bestemmingen worden niet gelegd. Wel worden binnen bestaande bestemmingen de bouw- en gebruiksmogelijkheden op kleine schaal gewijzigd. Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter en maakt geen ontwikkelingen mogelijk.

Het plan ligt ter inzage met ingang van maandag 8 april 2013 tot en met zondag 19 mei 2013.

Gedurende deze periode kan eenieder het ontwerpbestemmingsplan inzien bij receptie van het gemeentehuis van Oegstgeest, maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur, en na telefonische afspraak 14071.

Daarnaast is het plan toegankelijk via de website van de gemeente www.oegstgeest.nl in de rubriek ‘wonen en burgerzaken’.

Gedurende de terinzagetermijn kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp mondeling of schriftelijk kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Oegstgeest, postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest. Voor meer informatie en/of het indienen van een mondelinge zienswijze, kunt u contact opnemen met de afdeling VROM op 14071.

In de vergadering van de commissie Ruimte van 11 april 2013 wordt de gelegenheid geboden voor het mondeling inspreken. Indien u van dit spreekrecht gebruik wilt maken, dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de Griffie op telefoonnummer 14071. U dient zich vóór 12.00 uur op de dag van de vergadering aan te melden bij de Griffie.

Naar boven