Logo Heerenveen
Vaststelling 1e partiële herziening van het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF), Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat de gemeenteraad, op 25 maart 2013, de 1e partiële herziening van het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF) (IMRO-idn: NL.IMRO.0074.PH1BvterreinIBF-VG01) heeft vastgesteld.

De 1e partiële herziening heeft betrekking op gronden in de noordoosthoek van het Internationaal Bedrijvenpark Friesland, dat is gesitueerd aan noordoostzijde van Heerenveen.

Het bestemmingsplan Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF) laat aangewezen bedrijven toe uit de categorieën 1 tot en met 4.2 van de VNG uitgave Bedrijven en milieuzonering (2009). Op grond van de 1e partiële herziening worden tevens zuivelproduktenbedrijven uit categorie 5.1 toegestaan. Daarnaast wordt de toegelaten maatvoering van bouwwerken verruimd.

Bij de voorbereiding van de 1e partiële herziening werd een Plan-MER opgesteld. De uitkomsten van het Plan-MER zijn betrokken bij de vaststelling.

Ter inzage

Het raadsbesluit, de 1e partiële herziening met bijlagen en het Plan-MER met bijlagen, liggen met ingang van donderdag 4 april 2013, gedurende 6 weken, ter inzage op de volgende plaatsen:

Beroep instellen

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze omtrent het ontwerp van de 1e partiële herziening naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen de vastgestelde 1e partiële herziening beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, 's Gravenhage.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van de 1e partiële herziening niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening dat na de beroepstermijn wordt ingediend, schorst de werking van de 1e partiële herziening niet.

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt de 1e partiële herziening niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen

Naar boven