Logo Neder-Betuwe
Verzoek hogere grenswaarde Wet geluid hinder – Ontwerp besluit Hamsestraat 40 te Opheusden, Neder-Betuwe

Het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe is voornemens om op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) een hogere dan de voorkeurswaarde geluid van 48 dB, vast te stellen voor de locatie Hamsestraat 40 te Opheusden. De hogere grenswaarde geluid dient te worden vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan een procedure tot herziening van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisering van een woning naast de woning op het perceel Hamsestraat 40 te Opheusden. Het voornemen om een hogere grenswaarde van 51 dB voor deze locatie vast te stellen is gebaseerd op het formulier verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai (d.d. 14 februari 2013) en het akoestisch onderzoek (van Sab, nr. 110571 d.d. 22 mei 2012).

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Het verzoek hogere grenswaarde ligt ter inzage van 4 april 2013 tot en met 15 mei 2013 bij de Bouwbalie in het gemeentehuis aan de Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden naar aanleiding van het ontwerp besluit schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe, Postbus 20, 4043 ZG te Opheusden.

Naar boven