Logo Ooststellingwerf
Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen en ontwerpbesluiten hogere grenswaarden, Ooststellingwerf

Met ingang van 4 april 2013 ligt in het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde voor een periode van zes weken ter inzage het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventereinen.

Voor enkele in het bestemmingsplan gesitueerde geluidsgevoelige objecten (bedrijfswoningen en woningen) moet een zogeheten hogere grenswaarde Wetgeluidhinder (Wgh) worden vastgesteld.

Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan liggen ook de ontwerpbesluiten hogere grenswaarden ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen www.ruimtelijkeplannen.nl en www.ooststellingwerf.nl. De ontwerpbesluiten hogere grenswaarden zijn raadpleegbaar via www.ooststellingwerf.nl

Informatie over het plan

Het nieuwe bestemmingsplan heeft betrekking op de bedrijventerreinen van Oosterwolde, Appelscha, Haulerwijk en Donkerbroek. Ook de rioolwaterzuivering en de grasdrogrij bij Oosterwolde zijn in dit nieuwe plan opgenomen. Rondom het bedrijventerrein Venekoten is een geluidszone van toepassing. In verband met deze geluidszone is een gedeelte van de bebouwde kom van Oosterwolde ook in dit plan meegenomen. Dit heeft te maken met het feit dat een geluidszone niet in een beheersverordening geregeld mag worden maar alleen in een bestemmingsplan. Voor het overige deel van de bebouwde kom van Oosterwolde wordt de nieuwe beheersverordening van toepassing.

Hogere grenswaarden

Uit akoestische onderzoeken die voor dit bestemmingsplan zijn uitgevoerd, is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde ten aanzien van industrielawaai voor een 7-tal locaties op het bedrijventerrein Venekoten wordt overschreden. Dit betreft de percelen Houtwal 21, 22 en Bergweg 6. De aanvraag voor hogere grenswaarden van 55 dB betreft voor deze percelen feitelijk een herstelaktie, omdat de hogere grenswaardenprocedure bij het vigerende bestemmingsplan destijds niet gevoerd is.

Daarnaast is geconstateerd dat voor een viertal andere woningen, die binnen de zonegrenzen voor industrielawaai (komen te) liggen, ook een vaststelling van een hogere grenswaarde van 55 dB nodig is. Tevens is voor deze vier woningen ten gevolge van wegverkeerslawaai ook hogere grenswaarde nodig. De hogere grenswaarde die voor deze vier woningen wordt aangevraagd is 51 dB. Dit betreft de locatie Venekoterweg 38a en drie nog te realiseren bedrijfswoningen aan de Venekoterweg.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder naar keuze een mondelinge of schriftelijke zienswijze naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Ooststellingwerf, Postbus 38, 8430 AA Oosterwolde.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Tinka Wuite (0516)566472, t.wuite@ooststellingwerf.nl.

Zienswijzen ontwerpbesluiten hogere grenswaarden

Tevens kunnen belanghebbenden vanaf 4 april 2013 tot en met 15 mei 2013 schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbesluiten hogere grenswaarden Wgh aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf, Postbus 38, 8430 AA Oosterwolde.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Tinka Wuite (0516)566472,

t.wuite@ooststellingwerf.nl

Naar boven