Logo Kerkrade
Ontwerpbestemmingsplan Maria Goretti, Kerkrade

Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Kerkrade maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Maria Goretti gedurende de periode van 4 april 2013 tot en met 15 mei 2013 voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan “Maria Goretti” zal voorzien in het planologisch kader voor het voornemen om de bestaande zorgvoorziening in de zorgzone Bleijerheide e.o. te vervangen door nieuwbouw die tegemoet komt aan het gewijzigde beleid en aan de eisen rond wooncomfort en zorg- en welzijnsverlening. Met betrekking tot de functionele invulling van de bebouwing wordt onder andere uitgegaan van het volgende programma: zes groepswoningen met elk 8 plaatsen, 39 zorgwoningen, kantoorruimte – dienstencentrum en eerste lijnszorg met een totaal oppervlak van ca. 1100 vierkante meter en een ondergrondse parkeerkelder die voorziet in de parkeerbehoefte van het complex. Voor het ontwerpbestemmingsplan Maria Goretti wordt geen exploitatieplan vastgesteld. De Crisis- en herstelwet is van toepassing.

De omvang van de verbeelding omvat globaal de locaties gelegen aan de Maria Gorettistraat alwaar in het verleden het gebouw van de Vrije Academie alsmede de kerk Maria Goretti gehuisvest zijn geweest. Het gebied is op dit moment onbebouwd en wordt in het oosten globaal begrensd door het Maria Gorettiplein, de Maria Gorettistraat in het zuiden en westen alsmede de schacht Nulland e.o. in het noorden. De exacte begrenzing is weergegeven op de verbeelding. Het gebied bestaat uit de bestemmingen ‘Maatschappelijk’, ‘Groen’ en ‘Verkeer’.

Het ontwerpbestemmingsplan Maria Goretti met bijbehorende bijlagen ligt van 4 april 2013 tot en met 15 mei 2013 ter inzage bij het vakloket Bouwen, Wonen en Leefomgeving Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33, 6461 EC Kerkrade. Inzage is enkel mogelijk na telefonische afspraak bij dhr. T. Debast, via het telefoonnummer van de gemeente 14 045.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.kerkrade.nl onder de rubriek Wonen&Leven\ Projecten\ Ruimtelijke plannen. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.BPMariaGoretti-Ow01.

Gedurende genoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad van de Gemeente Kerkrade, postbus 600, 6460 AP Kerkrade onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Maria Goretti” of mondeling (bij de heer T. Debast via 14 045).

Kerkrade, 3 april 2013

Het college voornoemd, J.J.M. Som, burgemeester,

R.M.J.S Stijns, loco-gemeentesecretaris.

Naar boven